5.01.2012

Totu:Buat Header Macam Saya

Hari ni saya first time buat totu. saya nak ajar korang buat header macam blog saya


First saya nak korang download ni (korang boleh ke blog ni untuk download) http://www.lyssasecret.com/2011/06/tutorial-cara-download-dan-install.html

Lepas download korang buka la Ps(PhotoShop) ni


Lepas tu korang klik File dan klik New


Lepas tu korang klik la Ok






Lepas tu akan jadi macam ada dalam gambar tu





Lepas tu korang klik dibahagian tepi(cari simbol ‘T’) buat macam dalam gambar




Lepas tu korang ajust la warna apa untuk tulisan korang


Lepas tu korang tulis la apa yang korang nak macam saya, saya tulis “WELCOME TO MY DETECTIVE STORY”





Lepas tu korang save la kat File Save korang tulis la apa yang korang nak tulis dan korang kena tukar fomat dia ke PNG



Lepas tu akan datang ‘PNG Options’lepas tu korang kilk la Ok(jangan tukar yang lain just kilk ok jer) 








Dah selasai totu tu kalau menjadi bagitau saya okay kalau ada sebarang masalah tanyalah kat saya ^_^(Y)

(Fuhhh Penat Buat Totu




Enhanced by Zemanta

No comments:

Post a Comment


Disclaimer : This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not Involve any other parties.The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog. Any action without permission is strictly prohibited.