7.31.2012

IRON MEN PUNYA COST

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Read More...

PENING SIOT

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS



CARILAH JALAN KELUAR KALAU OTAK KORANG NI TAHAN PENING
Read More...

SUBHANALLAH

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS



SUBHANALLAH CANTIKNYA
Read More...

APA YANG PELIK

APASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS



APA YANG PELIK DALAM GAMBAR INI
Read More...

7.30.2012

Dah Bertudung

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS


Sharifah Aleya: Saya Dah Bertudung Sejak 1 Ramadan


KUALA LUMPUR, 31 JULAI 2012: Mengambil kesempatan untuk memulakan langkah penghijrahan yang baru dalam kehidupannya pada bulan ramadan yang mulia ini, pelakon dan pengacara, Sharifah Aleya akui sudah mula berhijab pada tanggal 1 ramadan lalu.
Namun begitu, Sharifah Aleya tidak mahu menjelaskan mengapa dan sebab apa dia mahu tampil dengan imej terbarunya.MalaH, dia menganggap ianya sangat peribadi untuk dikongsi.
"Saya minta maaf kerana tidak dapat mengulas lanjut mengenai penghijrahan saya kerana bagi saya ianya sangat peribadi untuk dikongsi. Namun, sejak 1 ramadan lalu, saya sudah mula bertudung dan InsyaAllah ianya akan berkekalan hingga akhirnya.
"Alhamdulillah juga kerana sejak saya bertudung, ramai yang telah mendoakan yang terbaik untuk saya termasuk keluarga dan rakan-rakan. Mereka banyak memberikan sokongan," katanya ketika dihubungimurai.com.my
Menurut Sharifah Aleya, tiada apa yang perlu diulas kerana apa yang dilakukan itu adalah datang dari dirinya sendiri.
Selain mahu membuka satu lambaran yang baru, ramadan ini juga merupakan ramadan pertama Aleya tanpa suami serta bergelar ibu tunggal kepada kepada 2 orang anak kembarnya, Aza Ameena dan Asha Ameena yang masing-masing berusia 3 tahun.
Sungguh pun begitu, keadaan tersebut langsung tidak memberi kesan yang begitu mendalam terhadap pelakon Idola dan Man Laksa ini kerana dia akui kehidupannya kini lebih gembira apabila dikelilingi orang tersayang seperti keluarga dan rakan-rakannya.
"Ramadan adalah bulan yang sangat tenang dan senyap kerana pada bulan inilah masa untuk kita melakukan muhasabah diri terhadap apa yang telah kita lakukan sepanjang bulan-bulan yang lalu.
"Ramadan ini juga akan membuat saya rasa boring dan keseorangan jika tiada keluarga dan rakan-rakan di samping saya. Oleh itu sepanjang ramadan ini, saya banyak menghabiskan masa bersama mereka.
"Saya akan bersama mereka setiap kali saya berbuka supaya saya tidak rasa keseorangan," luahnya yang mengaku masih menjalinkan hubungan yang baik bersama bekas suami, Muhammad Ashraf Aasimuddin.
Aleya dijangka akan berpeluang bercuti raya pada 1 Aidilfitri sahaja kerana bakal bertugas sebagai penyampai radio pada raya kedua.
Read More...

7.28.2012

"SEGMEN : Misz Mieza Nak Promot Blog Anda!".

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS



segmen ke 6 saya join
Read More...

KALAU SAAT INI ANDA

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Read More...

CARI

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS



ADA KORANG NAMPAK APA YANG SAYA NAMPAK
Read More...

LOVE

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS



NARUTO I LOVE U SO MUCH
Read More...

angry bird

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Read More...

logo merdeka plilhan saya

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS





antara logo yang menjadi pilihan saya
Read More...

najib makin popular

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS


Dalam satu kajian terbaru Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) baru-baru ini, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berjaya melonjakkan populariti beliau berbanding pemimpin pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.
Hasil kajian menunjukkan populariti Najib meningkat 76 peratus berbanding dua pemimpin utama pembangkang itu.
Sebenarnya bukan hanya kajian oleh UKM, banyak lagi kajian NGO dan badan akademik sebelum ini menunjukkan keputusan yang hampir serupa.
Apa ‘rahsia’ Najib agak-agaknya?
Untuk mendapatkan jawapan itu, tak perlulah kita tanya mereka yang kuat membodek beliau kerana jawapannya mungkin akan menjadi ‘klise’ untuk kita.
Namun laporan terbaru yang dikeluarkan oleh Burson-Marsteller yang dipanggil Twiplomacy mungkin memberi jawapan ‘terbaik’ kepada persoalan tersebut.
Burson- Marsteller baru-baru ini telah menerbitkan laporan berkenaan berdasarkan kajian yang dibuat ke atas para pemimpin dunia yang menggunakan Twitter.
Seperti yang dijangka, Presiden Barrack Obama adalah pemimpin dunia paling popular, namun, Najib juga rupa-rupanya tergolong dalam kelompok yang sama!
Berikut adalah antara butiran dalam laporan berkenaan mengenai Najib.
Kajian Burson-Marsteller mendapati, Perdana Menteri kini mempunyai lebih 750,000 pengikut di Twitter dan jumlahnya semakin bertambah dengan pantas.
Ini menjadikan beliau jauh mendahului populariti pemimpin Asia yang lain dalam Twitter, secara keseluruhannya dalam 1O tempat teratas.
Dalam ayat yang lebih spesifik, dari segi populariti dalam Twitter, Najib menduduki tempat kedua pemimpin paling popular di Asia dan tempat ke 17 daripada 254 ketua negara seluruh dunia!
Lebih penting dari itu, laporan berkenaan menunjukkan Najib berada di tangga ke enam di kalangan seluruh pemimpin terkenal dunia yang menggunakan Twitter secara berhemah.
Laporan Twiplomacy juga mendedahkan yang Najib adalah di antara pemimpin dunia terawal yang mengunakan kaedah Twitter dalam menyampaikan idea serta gagasannya kepada rakyat.
Najib menjawab soalan yang dikemukakan oleh rakyat di dalam Facebook ‘page’ beliau yang kini sudah lebih satu juta yang ‘Likes’, begitu juga dalam Twitternya yang menerima sesi Q & A seperti #tanyaNajib dan sesi meja bulat 1Malaysia.
Beliau juga sering menghoskan program bertemu dengan rakan dalam taliannya di seluruh negara seperti dalam majlis minum petang di Sri Perdana.
Najib juga pernah mengadakan sesi jamuan pagi dengan pengikut Twitternya yang ke 500,000.
Di peringkat pemerintahan dan politik, dalam tempoh dua minggu saja, beliau telah meminta rakyat memberi cadangan dan idea untuk Belanjawan 2013 serta input untuk dimasukkan dalam Akta Harmoni Nasional, yang bakal menggantikan Akta Hasutan.
Ini berikutan pengumuman kerajaan pada Julai lalu yang meminta semua jabatan dan agensi mendapatkan pandangan orang ramai sebelum mencadangkan sebarang pindaan terhadap undang-undang sedia ada atau untuk memperkenalkan apa-apa undang-undang yang baru.
Turut diperkenalkan ialah MyIdeas, platform dalam talian yang terbaru bagi membolehkan orang ramai memberikan idea mereka.
Jika sesuai, kerajaan tidak akan ragu-ragu untuk menjadikannya satu polisi!
Atas semua kaedah yang digunapakai, tidak hairan mengapa kajian Burson-Marsteller ‘mengangkat’ Najib sebagai antara pemimpin dunia paling popular ketika ini. - Mynewshub.my
Read More...

mercun oh mercun

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS







padah main mercun
Read More...

art of cat

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS



ni baru dikatakan frust menungging
Read More...

owesome art of food

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS



kreatif..menarik   
Read More...

OWESOME EGG

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS





ART OF EGG
Read More...

SEGMEN : Tambah Follower Blog Sampai 1000+

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS




ni segmen yang ke 5 saya join

sekarang ni saya dah pandai join segmen

follower saya 300
Read More...

7.27.2012

SUBHANALLAH. mesti baca

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS


Seorang ustaz telah menceritakan sebuah kisah yang berlaku di penjara Sg. Buloh.
Sebuah kisah benar.
Mengikut cerita beliau, semasa beliau habis memberi ceramah agama pd banduan2 di sana…
Pengarah Penjara telah berjumpa dgn beliau dan menceritakan pd beliau tntg seorang banduan yg bernama AMIN….
iaitu ketua kumpulan Al-Mau’una yg didapati bersalah kerana melancarkan perang kepada Yg Dipertua Agong.
Amin dijatuhi hukuman gantung sampai mati.


saat dicabut nyawa


Apa yg menarik ialah peribadi si Amin ini.
Beliau seorang yg berdisplin, kuat beramal, mengaji quran, solat malam dan baik dikalangan sesama banduan lain.
Pendek kata banduan yg tiada bermasalah.


Seminggu sebelum dia digantung, pengarah penjara telah menziarahi sel beliau dan terkejut kerana terdapat bau yg harum.
Bau itu tak hilang walaupun beliau telah pulang ke rumah, bau harum itu masih melekat pd pakaiannya.
Mengikut ceritanya lagi, pd mlm sebelum dia digantung, dia berpesan supaya dikejutkan pada jam 4.00 pagi.
Dia digantung pada subuh pagi jumaat.
Pada mlm sebelum dia digantung, didapati Si Amin ini tidur begitu lena sekali seolah2 tiada apa2 akan berlaku pd pg esoknya sedangkan dia akan dihukum gantung pada pg esok.
Bayangkan kalau org nak kena gantung pg esok, mesti gelisah dan mesti tak boleh tidur punya.
Bila tepat jam 4.00 pg, Amin ini pun dikejutkan, dia terus beramal,
solat taubat, tahajud, mengaji dan sujud syukur dan dia berpesan supaya dibawa ke tali gantung ketika dia sedang sujud syukur.
Ketika Amin sedang sujud pd masa itulah dia dibawa ke tali gantung.
Bila tiba masa hendak digantung, tiba2 Amin ini pengsan dan tidak sedarkan diri.
Masa semakin suntuk dan Amin harus digantung ketika itu juga, maka kepala dia ditutup dgn kain hitam dan hukuman pun dijalankan.
Agak pelik ketika itu kerana hukuman gantung tersebut seperti
menggantung anak patung yg tidak bernyawa, tiada pergerakan, tiada jeritan.
Didapati juga selipar jepun yg dipakai oleh Amin masih melekat
pd kakinya, begitu juga tasbih masih tidak terlepas dari tangan.
Apabila janazah Amin dibuka penutup muka didapati lidah tidak terjelir keluar spt kebiasaan mereka yg digantung.
Tangan spt org dlm solat di jari telunjuk spt membaca tahiyat akhir.
Subhanallah. ……… mungkin Allah sudah mengambil nyawanya dulu sebelum digantung… …
Begitulah kebesaran Allah yg memberi Rahmat kepada hamba2 nya yang soleh dan sentiasa bertaubat.
Mungkin ini satu petunjuk dari ALLAH kpd kita semua.
Inilah kisah yg diceritakan semula oleh Ustaz tersebut.
P/S: Jika seorang mukmin akan meninggal, malaikat-malaikat turun dari langit kepadanya dengan membawa kain kafan dari surga serta membawa wewangian dari surga. Lantas para malaikat itu duduk di sekeliling orang mukmin yang akan meninggal tadi.
Para malaikat duduk mengelilingi sang mukmin sepanjang mata memandang (sgt banyaknya malaikat itu). Menyusul kemudian, datanglah Malaikat Maut duduk di dekat kepala sang mukmin. Malaikat Maut berkata, “Wahai jiwa yang tenang, keluarlah menuju ampunan Allah dan keridhaan-Nya.”
Dengan demikian, keluarlah jiwa sang mukmin dari jasadnya bagaikan keluarnya tetesan air dari bibir tempat air.
Read More...

7.25.2012

hahahhahahahahahaha

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS




pendapat anda
Read More...

Schedule Anime Naruto

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS


August Anime Schedule:

August 02, 2012 - Naruto Shippuden Episode 272: Mifune vs. Hanzo
August 09, 2012 - Naruto Shippuden Episode 273-274 Special: Time for Oaths, Farewell Ino-Shika-Cho!
August 16, 2012 - Naruto Shippuden Episode 275: Letter from the Heart
August 23, 2012 - Naruto Shippuden Episode 276: Invasion of the Gedo Mazo
August 30, 2012 - Naruto Shippuden Episode 277: The Sign of Settlement

untuk peminat Naruto sahaja 
Read More...

haha what u think hahahah

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS



what u think?????
Read More...

ni barulah dikata "Angry Bird"

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Angry Bird



Betul tak????
Read More...

nite

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

okaylah saya offline dulu nanti lepas sahur saya update blog saya lagi. Assalamulaikum Dan Selamat Malam
Read More...

Dunia Tanpa Internet

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Apakah yang anda rasakan jikalau tiba-tiba internet dunia ini sudah tiada lagi? rasa seperti dunia semakin gelap bukan? tapi cuba anda bayangkan bagaimana kehidupan kita sehari hari tanpa internet??
mungkin seperti gambar di bawah ni?




Google hanya tinggal sebagai syarikat penghantaran





Facebook di alam nyata





Melayan Youtube menggunakan DVD





Iklan yang selalu mengacau tiada lagi..yang tinggal hanya advertisement board





YM hanya dalam van bergerak





Tiada lagi mp3 free yang boleh di download..semua kena beli










Twitter






kaki tengok laman web lucah terpaksa mandapatkan bekalan di kaki lima kedai


P/s: macam mana? dapatkah anda rasakan? jika benarlah suatu hari nanti tiada internet maka beginilah jadinya.. mungkin






Sumber : http://nizarazu.com




Read More...

1st GiveAway Cik Balqis

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS



Ni GA saya yang pertama saya join

saya tak reti main GA ni tapi nak cuba kalau menang boleh la main GA orang la lain pulak

saya rasa la nak buat la GA ni tap kena sari penaja dulu



 GA ini juga ditaja oleh broblogger.net 
Read More...

barbie

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Whats wrong with u gurls?
Read More...

try la

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Painful to think about!
Read More...

cool right

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

This is not photoshopped.
Read More...

smart kan

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Deep Tea Diver
Read More...

bast tau

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS


Tadi Saya ada buka Twitter saya

teka siapa yang follow saya??????

Lyssa Faizureen follow saya
(bangga sat)



^_^
Read More...

BERITA BAIK UNTUK PENJAWAT AWAM

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS




BASTKAN KERJA DENGAN KERAJAAN
Read More...

7.24.2012

OWESOME NAILS

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Awesome nails are awesome.
Read More...

Mother of.. art

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Mother of.. art

^_^\/
Read More...

Girls can make awesome cosplay without being naked

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Girls can make awesome cosplay without being naked

owesome kan
Read More...

Possible Future Apple Products

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Possible Future Apple Products




Cool kan
Read More...

Perkahwinan Muda Syafiq & Yana Cetuskan Fenomena

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

Perkahwinan Muda

Sekarang ini, video satu majlis perkahwinan pasangan muda yang hanya dikenali sebagai Syafiq, 16, dan Yana, 14, tersebar meluas di ruang internet terutamanya di laman You Tube.
Pasangan muda itu telah mengadakan majlis persandingan mereka pada awal bulan lalu, 8 Julai dengan meriah sekali.
Lumrah apabila majlis perkahwinan dilakukan, sememangnya menjadi meriah dengan kehadiran para tetamu yang mengenali pasangan pengantin dan keluarga mereka sendiri.
Video perkahwinan mereka memang mencetuskan fenomena kepada semua orang.
Video itu baru sahaja dimuat naik ke laman You Tube pada 11 Julai lepas tetapi sudah pun menerima kunjungan sebanyak 192,285 dari penonton.
Ramai yang melontarkan pandangan atau komen mereka terhadap perkahwinan muda antara Syafiq dan Yana.
Ada yang memuji kerana mereka sudah pun memikul tanggungjawab sebagai suami dan isteri di usia yang masih lagi terlalu muda memandangkan mereka masing-masing masih lagi bersekolah.
Ada yang mengatakan tindakan mereka mebina rumah tangga di usia yang masih awal itu dapat mengelakkan diri dari terjerumus ke lembah maksiat.
Namun, ada juga beberapa orang yang memberikan pandangan negatif berhubung perkahwinan antara Syafiq dan Yana.
Mereka menimbulkan persoalan seperti, layakkah Syafiq yang baru sahaja berusia 16 tahun untuk menjadi suami? Mampukah dia untuk memberi nafkah dari segi zahir seperti wang perbelanjaan, permintaan Yana? Apakah mereka mampu untuk menjadi ibu dan bapa di usia muda?
Itu antara komen-komen yang diberikan kepada pasangan kahwin muda itu.
Apa-apa pun, mereka sudah pun selamat bernikah dan melayari alam rumah tangga mereka. Tidak usahlah kalau nak dibangkitkan isu layak atau tidak keinginan mereka untuk mendirikan rumah tangga.
Di dalam Islam sendiri, Islam sememangnya menggalakkan penganutnya untuk mendirikan rumah tangga di usia muda.
“Barang siapa di antara remaja berkahwin dalam usia muda ,maka menangislah syaitan . Dan ia (syaitan) mengeluh, “Aduh celaka aku, agamanya telah dipelihara dari godaanku .” HR. Ibnu ‘Addi.
Berdasarkan hadis di atas, jelas menunjukkan berkahwina muda dapat mengelakkan diri dari di goda dengan segala macam godaan syaitan yang memungkinkan diri kita melakukan maksiat.
Sekali lagi, semua keputusan sama ada kita ingin berkahwin di usia muda atau tua, itu semua terpulang kepada diri sendiri. Tak perlu melakukan sesuatu mengikut cakap seseorang, tetapi, fikirlah untuk kebaikan diri sendiri.
Mengapa berkahwin muda?
Manusia akan menghadapi berbagai kepincangan sekiranya pergaulan lelaki dan wanita tidak diatur dan disusun mengikut peraturan tertentu. Tujuan perkahwinan ialah menyusun pergaulan antara lelaki dan wanita supaya dapat mewujudkan suasana kasih sayang yang memperindahkan kehidupan.
Tanpa penyusunan yang rapi di dalam pergaulan di antara lelaki dan wanita, kepincangan tidak dapat dielakkan. Kerana itu, perkahwinan disyariatkan. Dalam perkahwinan, ditentukan kewajipan-kewajipan dan peraturan-peraturan yang akan membawa kebahagiaan kepada pasangan yang mematuhinya.
Jika peraturan-peraturan itu tidak dipatuhi, sama ada kerana kejahilan atau sengaja mengingkarinya, pasangan itu sentiasa dilanda arus yang menjadikan suasana hidup mereka tidak tenteram.
“Maha suci Allah yang menjadikan kejadian semua berpasangan dari sesuatu yang tumbuh di bumi, dari mereka (manusia) dan dari sesuatu yang mereka tiada mengetahui.” Yaasin: 36.
Wallahualam.

Sumber : sini





Tahniah la



maaf video tidak dapat disiarkan sebab sebab tertentu(anda tentu faham kenapa).
Read More...

i believe i can fly

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS






tu dia macam mana jadi macam ni  siapa la pemandu kerata ni
Read More...

artis korea yang saya minat

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS





Artis korea yang saya minat ialah Jang Keun-suk

cute kan dia
Enhanced by Zemanta
Read More...

7.23.2012

Terkait arus maut

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS


IPOH: “Dia menggelupur hampir tiga minit ketika badannya terkena renjatan elektrik dan saya nampak kepala serta tubuhnya berasap,” kata Mohd Faizal Abdul Aziz, 23, yang melihat rakannya, Riduan Hashim, 31, terkena renjatan elektrik ketika mengait buah kelapa berhampiran rumahnya di Kampung Kroh, Batang Padang, Tapah, petang kelmarin.
Dalam kejadian jam 6 petang itu, batang galah aluminium yang digunakan Riduan ketika mengait buah kelapa terkena kabel elektrik menyebabkan dia terkena renjatan elektrik. Bagaimanapun, mangsa terselamat daripada maut dan kini dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), di sini.
Faizal berkata, insiden berlaku ketika dia dan Riduan mengait kelapa tua untuk dijual selepas mereka mendapat tempahan sempena Ramadan.

“Riduan meminta saya membantunya mengait kelapa tua. Saya serta seorang lagi rakan, Suhaimi bersetuju membantunya dan kami ke rumahnya jam 5.50 petang.

“Kami memulakan kerja mengait kelapa tua beberapa minit kemudian di kawasan kira-kira 100 meter dari rumahnya. Ketika itu galah aluminium Riduan tersentuh kabel elektrik menyebabkan dia terkena renjatan elektrik,” katanya.



DI SINI...Khairul Anuar menunjukkan tempat Riduan terkena renjatan elektrik di Kampung Kroh, Tapah, kelmarin.


Read More...

BLOG SLEEQ

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

JOM TERJAH BLOG DUA JEJAKA KACAK DAN CUTE NI. IAITU SLEEQ(tu la yang nyayi ngan Najwa Latif tu).

(hah ni la blog dia cantik kan)



Kalau nak follow kat sini la okay 


Bagi saya la blog ni memang sesuai dengan meraka
Read More...

ARWAH BERTIGA BAIK ORANGNYA

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS
























NOTA TAPAK KAKI : ARWAH BERTIGA TU BAIK ORANGNYA TAPI DEGIL TAK DENGAN CAKAP ORANG LANGSUNG KAN DAH ARWAH
AL FATIHAH

:)
Read More...

BIAR GAMBAR BERBICARA

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS






















NOTA TAPAK KAKI : APA YANG ADA FIKIR?????
Read More...