6.30.2013

Lelaki Bunuh Budak Sekolah Dibakar Hidup-Hidup

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Melayukini.net – Ngeri! Lelaki Bunuh Budak Sekolah Dibakar Hidup-Hidup | Kejadian ini bukanlah berlaku di Malaysia, tetapi berlaku di luar negara. Kejadian bermula apabila satu kumpulan perusuh telah membalas dendam terhadap seorang lelaki yang dikatakan telah membunuh dua kanak-kanak di sebuah sekolah rendah. Menteri Dalam Negeri, Mauricio Lopez Bonilla berkata, lelaki mabuk yang dikenali sebagai Julio Saquil itu telah menceroboh masuk ke sekolah di Tactic, Alta Verapaz, di utara negara itu sebelum menyembelih dua kanak-kanak dengan sebilah parang.
Bonilla berkata, sekumpulan perusuh kemudian membawa Saquil, 35, ke halaman sekolah itu dan membakarnya hingga mati.“Dia berjalan masuk ke dalam sebuah kelas dan mula menyerang pelajar. Dia memenggal kepala seorang pelajar lelaki berusia 13 tahun dan menyembelih seorang murid perempuan berusia lapan tahun dengan parang,” kata anggota bomba Tactic, Wilson Cahuec.
Pihak berkuasa tempatan berkata, Saquil mempunyai sejarah terbabit dengan masalah dadah dan keganasan, tetapi mereka belum dapat mengenal pasti motif serangannya. Pihak berkuasa mengenal pasti murid yang mati itu sebagai Evelyn Yanisa Saquij Bin, 8, dan Juan Armando Coy Cal, 13.Mayat kanak-kanak itu mempunyai kesan kecederaan yang cuba mempertahankan diri.
Sementara itu, Fox News melaporkan kumpulan perusuh terbabit terdiri daripada guru-guru dan penduduk tempatan.Hukuman tanpa perbicaraan bukan satu perkara luar biasa di Guatemala di mana bilangan polis agak kurang.Agensi hak asasi kemanusiaan negara itu pula berkata, 234 percubaan menghukum bunuh tanpa bicara berlaku tahun lalu dan sekurang-kurangnya 40 orang maut.
Ekoran perbuatan ganas itu, ketegangan semakin berleluasa di kawasan kejiranan tempatan yang mula bertindak melakukan hukuman sendiri. Baru-baru ini, empat lelaki yang disyaki mencuri ditangkap dan dibelasah oleh penduduk yang berang. Mereka menganggap kaedah hukuman yang dilakukan mereka lebih sesuai berbanding undang-undang pihak berkuasa.
Melayukini.net - Itulah balasan yanbg diterima oleh lelaki tersebut yang bertindak tiba-tiba membunuh pelajar di sekolah tersebut. Situasi ini juga ada berlaku di Malaysia yang mana apabila kita berjaya menangkap peragut pada ketika itu juga, orang awam akan bertindak membelasah sehingga ‘lembik’, barulah diserahkan kepada pihak polis. Biasalah, siapa yang tidak marah jika kes jenayah berlaku di hadapan mata kita.


Read More...

Benjy kena tahan lagi kerana dadah

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Ramai peminat dunia hiburan Malaysia semalam terkejut dengan berita penahanan Benjy atau nama sebenar Khaeryll Benjamin Ibrahim untuk kali kedua berkaitan salah guna dadah.
Benjy telah di’bawa ke Mahkamah Majistret Ampang untuk mendapatkan perintah tahanan reman dan ketika berjalan berhadapan sekumpulan jurugambar, pelakon ini telah bertindak agresif.
Anak dramatis veteran Azean Irdawaty itu mulanya dilihat cuba menutup wajah dan menghalang beberapa jurugambar dari merakam gambarnya ketika keluar dari bilik mahkamah sebelum bertukar agresif.
Laporan Utusan Malaysia menyebut yang Benjy telah bertindak menumbuk kepala seorang jurugambar sebuah syarikat akhbar dan turut menepis beberapa kamera jurugambar lain.
Benjy telah dikenakan tahanan reman tiga hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan Seksyen 15 akta sama.



Read More...

Juara MasterChef

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Selepas bertarung dalam 40 episod & bersaing dengan 18 selebriti lain dalam program realiti MasterChef Selebriti Malaysia musim kedua — Syura akhirnya berjaya meraih gelaran juara mutlak.
Syura atau nama sebenarnya Zuraidah Badron di’nobatkan sebagai juara musim kedua program ini selepas berjaya ketepikan saingan hebat dari pengacara Celina Khor di pusingan terakhir.
Kemenangan ini membolehkan Syura menerima wang tunai berjumlah RM60,500 yang akan disumbangkan kepada badan kebajikan yang diwakili iaitu Breast Cancer Welfare Association of Federal Territory.
“Alhamdulillah, saya tidak menyangka kemenangan ini kerana tidak menjangka yang dapat pergi sejauh ini — saya banyak belajar mengenai dunia masakan dalam pertandingan ini,” ujar Syura.



Read More...

Rumah Almy Nadia Terbakar

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

PETALING JAYA: Baru sahaja kes putus cinta dengan pelakon Fizz Fairuz reda, aktres Almy Nadia ditimpa ujian lain apabila rumahnya di kampung terbakar, manakala ibunya patah tulang rusuk kanan.
Almy Atau nama sebenarnya Almy Nadia Aminuddin Shah, 27, berkata, dia amat sedih dengan kejadian itu, apatah lagi tidak dibenarkan pulang ke kampung oleh syarikat produksi kerana masih lagi terikat dengan penggambaran drama.
"Tuhan sahaja yang tahu bagaimana perasaan saya sekarang, fikiran saya hanya mengingatkan kampung halaman dan ibu yang sedang sakit.
"Saya memang minta cuti untuk balik sekejap sejak rumah saya terbakar minggu lalu tapi sehingga sekarang saya tidak dibenarkan cuti dengan alasan akan mengganggu jadual artis lain," katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Jumaat.
Almy memberitahu pada 16 Jun lalu, rumah keluarganya di Kampung Pondok Upih, Balik Pulau, Pulau Pinang terbakar pada bahagian bilik tingkat bawah akibat letupan kecil daripada sebuah radio lama.
Bagaimanapun, menurut Almy, tiada ahli keluarga yang tercedera dalam kejadian tersebut.
Manakala pada malam Rabu lalu, ibunya Roshida Hashim, 45, pula mengalami patah tulang rusuk kanan selepas terjatuh di bilik air.
"Alhamdulillah walaupun kebakaran agak teruk tetapi tiada siapa yang tercedera dan bomba dapat mengawal api sebelum merebak ke bahagian atas.
"Saya difahamkan ia berlaku apabila sebuah radio lama meletup secara tiba-tiba walaupun tiada sebarang aliran elektrik kepada radio tersebut.
"Belum sempat saya balik menjenguk keluarga, saya diberitahu ibu pula jatuh bilik air, bayangkan bagaimana perasaan saya ketika ini," jelasnya.
Tambah Almy, perniagaan makanan sejuk beku yang baru sahaja diusahakan bersama ibunya turut tergendala.
"Kami baru sebulan mulakan bisnes karipap sejuk beku yang dibuat sendiri namun selepas rumah terbakar ia dihentikan sementara, ditambah pula ibu sekarang dalam keadaan tidak sihat.
"Insya-Allah kalau rumah sudah siap dibaiki dan ibu sihat, perniagaan itu akan disambung semula kerana permintaan setakat ini menggalakkan," katanya.
Bagaimanapun, kata Almy dia menerima dugaan tersebut dengan hati yang tenang dan menganggap ia adalah sebagai satu ujian daripada Allah.
"Saya susah hati dan tiada pula tempat mengadu, semuanya saya tanggung sendiri.
"Sekarang saya hanya fikir positif dan anggap ujian tersebut adalah penghapus dosa-dosa yang telah saya lakukan," katanya yang sedang menjalani penggambaran drama Maahad Al-Amin untuk televisyen Al-Hijrah.




dan 
Read More...

kumpulan wala muncul juara

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Seperti dijangkakan kumpulan WALA yang menerima kritikan positif pada malam penentuan juara Maharajalawak Musim Ke-7 yang berlangsung di Dewan MBSA malam tadi diangkat menjadi juara sekaligus membawa pulang hadiah berupa wang tunai sebanyak RM 100,000 beserta trofi.
Pada malam penentuan tiga lagi kumpulan yang turut bertanding iaitu Gamat, Bora dan Sakan telah diberi tugas untuk menghiburkan penonton menerusi dua segmen yang bertemakan “Tema Bebas” dan juga “Muzikal Komedi” yang mana kumpulan Wala yang dianggotai oleh Wan Mustapha Muntek,30 dan Walawd Parman,28, mengungguli kedua-dua persembahan.
Seperti kata Dato’ Ac Mizal yang menjadi juri pada malam itu memberitahu kumpulan yang berasal dari Sabah ini mempunyai kekuataan yang tersendiri dan mempunyai pengikut setia yang dapat sama-sama menyokong untuk terus kekal berada di dalam dunia komedi selepas ini.
“Tidak perlu disangkal lagi anda punyai bakat dan juga lawak-lawak yang ditonjolkan juga mempunyai kelainan yang tersediri, tidak sama seperti lawak slapstick yang biasa ditonton. Dialog yng dilontarkan juga menjadi,” ujar Dato Ac Mizal.
Antara juri yang turut sama mengadili peserta yang terbaik adalah Saiful Apek dan juga Isma Alif.
Bagi tempat keempat dimenangi oleh kumpulan Gamat membawa pulang RM 10,000, tempat ketiga pula dimenangi oleh kumpulan yang berasal dari Singapura iaitu Bora membawa pulang RM 30,000 manakala tempat kedua pula kumpulan Sakan membawa pulang RM 50,000. Masing-masing turut membawa pulang sebuah trofi.
Read More...

gila ka apa ni

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Kalau dulu bergambar dengan mulut itik menjadi kegemaran, tetapi kini gadis-gadis di Jepun mempunyai kegemaran baru iaitu bergambar bersama tombol pintu. Kelihatan agak lucah bagi yang berotak kotor dan diharap gadis-gadis kat Malaysia jangan pulak ada yang gatal nak ikut cara ini.








Read More...

forever alone

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO





I no your feel bro same with me
Read More...

angry ayam

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Dat tak mau main angry bird sekarang ni nak main angry ayam pulak la




















Nota Tapak Kaki : Bukan main pun angry bird ni pun
Read More...

6.29.2013

ni baru real kan

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO


Ni baru real tengok bola
Apa apa pun tahniah Kelantan atas kemenangan semalam







































Nota Tapak Kaki aku tak pun bola semalam
Read More...

Tahniah Kelantan

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO



Tahnian Kelantan atas kemenangan menentang Johor. Apa apa pun aku memang sokong Kelantan tapi Kedah tetap dihati haha. Tak apa la Kedah tak masuk final pun sebab pilihan kedua kan ada
Read More...

6.26.2013

artis oh artis

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Macam ni kah artis yang korang ni sanjung sangat nak di jadikan idola

Read More...

6.25.2013

Dengan Sekali Lafaz

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Pelakon dan juga pengarah terkenal, Pierre Andre atau nama sebenar Mohd Pierre Andre Bin Nazrul Andre, 28, sah bergelar suami kepada Siti Nur Hidayah atau lebih mesra dipanggil Yaya, 26, dengan sekali lafaz di Masji Al-Ikhlas Taman Melati, Selayang, siang tadi.
Perkenalan yang disulam selama dua tahun bermula hanya sebagai rakan biasa di laman sosial telah menyatukan dua hati dan kini mereka sah bergelar suami isteri.
Dinikahkan oleh ybhg. Ustaz Zuhdi tepat jam 2.00 petang tadi telah disaksikan sendiri oleh ayah pihak perempuan, En Hashim.
Majlis yang dijalankan serba sederhana ini turut dihadiri lebih kurang 200 tetamu yang terdiri daripada keluarga terdekat, sahabat handai, beberapa rakan artis dan juga rakan-rakan media yang turut sama memeriahkan majlis.
Pihak perempuan menerima 7 dulang berbalas 9 dulang yang terdiri daripada beg tangan jenama Guess, satu set barangan kemas jenama Habib Jewel, iPhone5, kasut jenama New Balance dan satu set minyak wangi.
Mas kahwin yang diterima berjumla RM 300 manakala wang hantaran yang diterima pihak perempuan adalah sebanyak RM 20,000.
Tahniah kepada kedua-dua mempelai dan semoga dengan ikatan ini, Pierre dan juga isteri akan kekal bahagia hingga ke anak cucu.

Read More...

Jimmy Dah Berkhawin

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO


Terdahulu, Jimmy Shanley pernah meluahkan hasratnya untuk menamatkan zaman dudanya jika tiada aral melintang pada pertengahan tahun ini.
Menerusi ruangan Gebang Syed, sumber yang mengenali Jimmy memberitahu dia telah pun berkahwin lain dengan seorang wanita berstatus janda.
“Tak tahu nak cakap macam mana tapi Jimmy memang dah kahwin dengan seorang wanita cantik yang berstatus janda tidak lama dahulu. Majlis tersebut tidak dibuat besar bagi mengelak pengetahuan peminat.”
“Tapi khabarnya isteri Jimmy memang kaya raya dan dalam kalangan orang yang banyak duit. Mungkin itu jodoh untuk Jimmy selepas mengalami kegagalan rumah tangga beberapa tahun lalu.”
Walauapapun yang berlaku rasanya lebih elok diberitahu sahaja status sebenar agar tidak mengundang khabar angin yang tidak sihatkan almaklum sahajalah lelaki duda ini kalau ikutkan sahamnya lebih tinggi.Heh

Read More...

yes cutii

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Di kesempatan cuti ni saya nak update blog


Read More...

6.23.2013

Segmen Doodle Comel by Fizgraphic

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO



norasyimah saifullah official blog

biru gelap
Read More...

6.21.2013

happy birthday

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO




happy birthday to me. happy birthday to me. happy birthday to meee happy birthday to meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hari ni birthday saya yang ke 23 tahun dah tua kan tapi tak apa la hmmm .... btw i'm happy with my life
Read More...

6.20.2013

Ya Allah apa yang dah jadi ni

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO


Alor Gajah: Sepasang suami isteri bagaikan merestui anak gadisnya melakukan maksiat apabila tergamak membiarkan wanita itu tidur bersama kekasihnya di rumah mereka di Masjid Tanah, dekat sini, semalam.

Kegiatan itu terbongkar apabila sepasukan pegawai dan anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) menyerbu rumah pasangan suami isteri berusia 49 dan 46 tahun itu sebelum menemui anak gadis mereka berusia 20 tahun bersekediaman dengan kekasihnya berusia 26 tahun, pada jam 1.10 pagi.

Ketika kejadian, bukan saja pasangan suami isteri berkenaan berada di rumah itu, malah anak gadisnya berusia 19 tahun serta nenek kepada pasangan wanita itu yang berusia 78 turut berada di rumah berkenaan.

Lebih menyedihkan ibu bapa suspek seolah-olah tidak terkejut dengan kehadiran lelaki bukan mahram itu bermalam bersama anaknya, malah langsung tidak menunjukkan reaksi marah.

Ketua Pegawai Penguat Kuasa Agama JAIM Rahimin Bani berkata, berdasarkan aduan, penguat kuasa bergegas ke rumah itu dan selepas mengetuk serta memberi salam, pintu dibuka anak gadis pemilik rumah berusia 19 tahun.

Katanya, pemeriksaan lanjut menemui seorang warga emas yang uzur berada di ruang tamu dan pemeriksaan lanjut menemui pasangan suami isteri tidur di dalam sebuah bilik.

“Apabila diperiksa sebuah lagi bilik ia dibuka seorang gadis dan ketika ditanya siapa berada di dalamnya dia menyatakan tiada sesiapa, dan pemeriksaan kemudian menemui seorang lelaki yang tidak mempunyai sebarang hubungan mahram.

“Pegawai JAIM turut melakukan soal tanya terhadap ibu bapa gadis berkenaan dan mereka mengakui mengenali lelaki terbabit, bagaimanapun memberi alasan tidak mengetahui kehadiran kekasih anaknya itu,” katanya.

Rahimin berkata, pasangan terbabit ditahan untuk siasatan lanjut, malah mereka mengakui beberapa kali tidur sebilik di rumah berkenaan walaupun ibu bapa kepada gadis itu mengetahuinya.

Katanya, lelaki terbabit memberi alasan menumpang tidur di rumah teman wanitanya selepas menghadapi krisis dengan keluarganya.

“Dia sampai di rumah berkenaan sejak petang dan keluarga wanita itu mengetahui kehadiran lelaki terbabit, malah siasatan mendapati mereka juga mengakui pernah terlanjur di rumah itu,” katanya yang turut menjelaskan pasangan itu mengenali hampir tiga tahun.

Beliau berkata, pasangan berkenaan ditahan mengikut Seksyen 53, Enakmen Kesalahan Syariah Negeri Melaka 1991 kerana bersekediaman dengan bukan muhrim.

“Jika disabit kesalahan boleh didenda RM3,000 atau penjara 24 bulan atau kedua-duanya,” katanya.

SUMBER : Hmetro
Read More...

Emily Harris' teddy's passport gets by Turkish customs

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

baca ni


Mother Nicky Harris explains how she mistakenly handed in her daughter's teddy bear's pretend passport when they arrived for a family holiday at an airport in Turkey - and it was allowed as entry for Emily, nine.
Mrs Harris from Pontnewydd, Cwmbran, said she thought she was handing in passports for herself and her husband along with that of her daughters.
But it was only when she returned them back into her bag that she realised Emily's proper passport was still inside and that she had actually showed the passport controller a toy passport for Lily, a purple unicorn.
Mrs Harris tells BBC Radio Wales how the Build-a-Bear toy passport has been officially stamped for entry to Turkey even though the toy bear was still at home at Pontnewydd.
"It was error on my part... but nobody questioned it," she said.



hmmm macam macam la.. pendapat anda?????
Read More...

Alhamdulillah

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO




 #07 Fiza Elite Kini Berhijab, Tunai Hasrat Sejak Tahun 2011 - ROTIKAYA

Ketika menyambut ulangtahun kelahiran yang ke 30 pada Ogos 2011 yang lalu, Fiza Elite ada meluahkan hasrat beliau untuk berubah ke arah diri sendiri yang lebih baik & salah satu niatnya adalah untuk berhijab.
Setahun sembilan bulan selepas itu, Fiza Elite nampaknya telah berjaya menunaikan hasrat beliau itu dengan tampil bertudung penuh pada 6 Jun 2013 yang lalu — dan di’umum melalui akaun Instagram.
“Memang saya terfikir untuk bertudung sejak beberapa bulan ini. Saya tak mahu terburu-buru takut nanti saya melakukannya separuh jalan sahaja”
“Mahu berubah ini bukan setakat bertudung sahaja, tapi memerlukan kita untuk berubah secara dalaman juga”
“Cukupkah amalan kita? Cukupkah sembahyang kita?… tetapi kalau suatu hari nanti, anda lihat saya bertudung… itulah dia,” ujar Fiza Elite yang pernah popular dengan imej seksi di zaman remaja.
Read More...

Comel kan

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Zahiril Adzim menerusi akaun Twitter beliau petang ini menyampaikan khabar gembira di mana isterinya, Shera Aiyob telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki hari ini.
“Syukur Ya Allah. Alhamdulillah. Welcome to the world my boy. Good job mummy @SheraAiyob you did very well! I’m the happiest daddy in the world,” tulis Zahiril Adzim sebentar tadi,
Zahiril Adzim & Shera Aiyob telah selamat mendirikan rumah tangga pada 25 November 2011 di Perak.


#05 Shera Aiyob Selamat Lahirkan Anak Sulung - ROTIKAYA
Read More...

6.19.2013

Shahz Jaszle

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Ramai yang jangka hubungan Shahz Jaszle & Redzwani Puteri bakal bergolak lagi selepas seorang wanita bernama Farah mendedahkan kisah percintaan singkat mereka.
Nyata jangkaan ramai yang memerhati agak mengena apabila sumber kami memberitahu yang Redzwani Puteri telah mengambil keputusan untuk putuskan pertunangan mereka hari ini ekoran apa yang terjadi.
Mungkin kerana sakit hati & bengang dengan keputusan Redzwani Puteri untuk putuskan pertunangan, Shahz Jaszle telah datang ke sebuah bank di Bangsar mencari pasangan khawalnya, Farah yang menjadi ‘punca’.
Sumber kami yang juga bekerja di bank sama dengan Farah berkata Shahz Jaszle memang benar benar melepaskan amarah beliau petang tadi dan menimbulkan kekecohan sehingga menjadi perhatian ramai.
Kami tidak menerima butir lanjut tentang pertengkaran antara mereka tadi tetapi yang pasti pihak pengurusan bank tersebut telah meminta Farah meletak jawatan dalam masa 24 jam kerana insiden ini.
Shahz Jaszle & Redzwani Puteri gagal kami hubungi untuk dapatkan pengesahan lanjut


Read More...

Nikah

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Sekitar Mac 2013 yang lalu, Pierre Andre ada memberitahu yang beliau memang merancang untuk berkahwin sekitar bulan Jun & maklumat baru mengesahkan hajat pelakon itu bakal tercapai.
Berdasarkan gambar undangan perkahwinan Pierre Andre & Nurhidayah, pasangan ini bakal bernikah pada hujung minggu ini iaitu 23 Jun 2013 sekitar 1.00 petang di Masjid Al-Ikhlas, Taman Melati Selayang.
Pierre Andre dan Nurhidayah sebelum ini telah bertunang pada 9 Februari 2013 yang lalu di Johor dan pasangan ini akan menjemput pihak media juga rakan artis untuk memeriahkan majlis pernikahan mereka.
Tahniah di’dahulukan dari kami buat Pierre Andre & Nurhidayah serta seisi keluarga atas penyatuan dua hati ini.

Sumber : http://www.rotikaya.com/pierre-andre-nurhidayah-sah-bakal-bernikah-23-jun-ini/
Read More...

putus tunang

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Lewat malam tadi ada kami laporkan yang desas desus mengatakan Shahz Jaszle & Redzwani Puteri telah putus tunang dan laporan akhbar hari ini mengesahkan perkara tersebut.
Laporan Berita Harian hari ini menyebut ibu bapa Redzwani Puteri telah berkunjung ke rumah keluarga Shahz Jaszle pada 10 Jun 2013 lalu untuk memulangkan dua bentuk cincin sebagai tanda putus tunang.
“Saya diwakilkan keluarga Redzwani untuk tampil membuat kenyataan kerana kami tidak mahu namanya dikaitkan lagi dengan Shahz. Kami tidak mahu dia dikenali sebagai tunang Shahz lagi”
“Hubungan itu diputuskan selepas keluarga Redzwani melihat kenyataan yang diberikan oleh Shahz kepada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) selepas dia ditangkap khalwat,” ujar wakil keluarga Redzwani Puteri.
“Selama ini kami berdiam diri dengan harapan Shahz akan berterus terang mengenai status sebenarnya namun dia tidak berbuat demikian & peminat mula melemparkan kata kata kurang enak kepada Redzwani”
“Jangan ingat Redzwani kuat, sebaliknya dia juga manusia biasa yang ada hati dan perasaan. Luaran mungkin dia nampak tabah, tetapi dalamannya tidak. Sejak kes tangkap khalwat itu, dia suka menyendiri dan apabila ditanya mengenai huungannya dengan Shahz, dia akan menangis”
Wakil keluarga Redzwani Puteri juga menyangkal dakwaan yang mengatakan Shahz Jaszle terpaksa bertunang sebaliknya mereka memang suka sama suka, jika tidak masakan majlis pertunangan di’sambut secara besar besaran di rumah keluarga pihak perempuan.


Read More...

Alhamdulillah

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Baru sahaja rasanya awal bulan lalu Scha al-Yahya ada memberikan kenyataan bahawa beliau & suami, Awal Ashaari masih belum memikirkan soal anak secara serius dan nampaknya perkara itu kini berubah.
Menerusi laporan Kosmo! hari ini, Scha al-Yahya & suaminya, Awal Ashaari merancang untuk mengerjakan ibadah umrah pada minggu kedua atau ketiga Ramadan ini & sudah pun mendaftar dengan agensi berkaitan.
“Kemungkinan kami akan berada di sana selama 10 hari. Keluarga saya dan Awal akan turut sama mengerjakan umrah — tidak dinafikan memang kami pergi ke sana untuk berdoa mendapat cahaya mata”
Scha al-Yahya juga berkata beliau sudah melakukan beberapa persiapan awal dengan merujuk buku buku panduan selain mengikuti kursus untuk mendapat gambaran dan sedikit ilmu berkaitan mengerjakan umrah.
Bukan pertama kali untuk Awal Ashaari mengerjakan, pengacara Muzik Muzik ini juga berkata yang beliau berasa takut untuk mengerjakan umrah tetapi teruja dalam masa yang sama.



Read More...

baju baru

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO




baju baru Superman





Nota Tapak Kaki : Sopan sikit kan dah tak tunjuk seluar dalam warna merah dia tu
Read More...

bazy mengalahkan menteri

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO




My Facebook 


sorry la saya dah lama tak update sejak kebelakangan ni saya sibuk sangat..
Read More...