7.30.2013

nukilan untuk Mohammad Mursi

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO


Read More...

jangan hina agama kami (bersambung)

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

apa kabar semua... NS ada nak tulis sesuatu pasal video yang tengah popular sekarang ni video yang penuh kontrovesi sekarang ini.. video pasal anjing dan tu lah yang tuannya islam... tak habis habis nak hina agama islam harap lah sangat SKMM dapat ambik tindakan terhadap video tu dan orangnya sekali... teringat saya pada Blogger yang menghina islam rasanya semua orang tahu siapa disebalik blogger tu kan... tak habis habis nak menghina islam kerana apa pun NS tak tahu apa yang meraka cemburukan pasal islam tu NS tak tahu haraplah pihak berwajib ambik tindakan terhadap yang bersalah.. apa yang nak dicemburukan dengan islam ni kalau nak, masuklah islam dan jadilah saudara kami... (akan bersambung)
Read More...

7.27.2013

Tersalah Email

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Email SUAMI.

Seorang lelaki telah menginap di sebuah hotel di KL. Terdapat sebuah komputer di dalam bilik hotel itu. Dia pun mengambil keputusan untuk menghantar e-mail kepada isterinya.

Malangnya, dia telah tersalah taip alamat e-mail isterinya dan tanpa mengetahui kesilapan itu, dia pun terus menghantar e-mail tersebut. Di sebuah rumah di Kedah pula, seorang janda baru sampai ke rumahnya selepas pulang daripada majlis pengebumian suaminya. Janda tersebut mengambil keputusan untuk menyemak e-mailnya untuk melihat sekiranya terdapat mesej daripada saudara-mara dan teman-temannya. Selepas membaca e-mail pertama itu si janda tersebut pun pengsan. Anak lelaki janda tersebut pun bergegas ke bilik ibunya dan mendapati ibunya terlentang di lantai dan dia pun membaca mesej di dalam skrin komputer:

To : Isteri kesayanganku
Date : 27 Julai 2013

Subject : Abang telah selamat sampai

Abang tahu Sayang pasti akan terkejut dengan kehadiran mesej ini. Mereka telah menyediakan komputer di sini pada ketika ini dan kita boleh menghantar e-mail kepada sesiapa sahaja terutama insan kesayangan kita.

Abang telah selamat sampai dan telah menginap dengan aman di sini. Abang lihat semuanya telah di sediakan di sini untuk kedatanganmu pada hari esok.Semoga berjumpa denganmu nanti, Sayang. Abang harap perjalananmu ke sini nanti lebih bermakna seperti apa yang telah Abang lalui ketika ini.

Sumber : Facebook.com
Read More...

Maafkanlah diri ini

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO



Sumber : Facebook.com
Read More...

7.21.2013

Gambar Pernikahan Abby Abadi Dengan Farhan

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Gambar Pernikahan Abby Abadi Dengan Farhan

Gambar Pernikahan Abby Abadi Dengan Farhan - Gambar Pernikahan Abby Abadi Dengan Farhan – Selepas lima tahun bergelar janda, akhirnya pelakon, Abby Abadi telah bertemu jodoh dan berkahwin buat kali kedua baru-baru ini bersama jejaka pilihannya.
Berita itu sedikit sebanyak mengejutkan dunia hiburan tanah air kerana tiada sebarang desas-desus bahawa aktress tersebut bakal berkahwin lagi.
Gambar Pernikahan Abby Abadi Dengan Farhan
Gambar Pernikahan Abby Abadi Dengan Farhan
Abby dan Farhan selamat diijabkabulkan pada 9 Julai lalu dan khabarnya majlis tersebut diadakan di Thailand. Apabila melihat gambar perkahwinan yang dimuat naik oleh Abby menerusi laman Instagramnya, nyata majlis pernikahan mereka sudah dirangcang rapi.
Di sini, MyArtis.My ingin mengucapkan tahniah dan selamat pengantin baru buat Abby Abadi dan Farhan. Semoga penyatuan dua hati ini sebagai suami isteri akan kekal bahagia hingga ke akhir hayat. 



Read More...

Ashraf Muslim: Ada Pihak Ambil Kesempatan Atas Situasi Saya

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Ashraf Muslim: Ada Pihak Ambil Kesempatan Atas Situasi Saya

Ashraf Muslim: Ada Pihak Ambil Kesempatan Atas Situasi Saya - “ADA pihak yang sengaja mengambil kesempatan di atas situasi saya,” begitulah komen ringkas Ashraf Muslim, 32, kepada Sinar Harian berhubung sebuah puisi yang tersebar, baru-baru ini.
Meskipun penulis sebenar puisi itu, Ana Hawana sudah pun tampil memberikan penjelasan secara eksklusif menerusi Sinar Harian semalam, namun ia tidak mampu menghentikan kemelut cinta tiga segi yang dialami aktor Aku Masih Dara itu.
Sehingga kini, Ashraf masih mengambil pendekatan berdiam diri dan mengelak daripada bertemu media bahkan orang lain sekalipun.
Malah dia juga gagal menghadiri beberapa majlis hiburan termasuk Forum Bicara Cinta anjuran Majalah I, yang berlangsung di Busana Mall, Medan Mara, Kuala Lumpur, semalam.
Menurut Editor majalah tersebut, Sarina Mohd Som, sebelum ini aktor itu sudah bersetuju menghadiri forum tersebut bersama panel lain, Sham Kamikaze, Ustaz Muhammad dan Ikbal El Sunury.
Bagaimanapun, di saat-saat akhir Ashraf memaklumkan dia demam dan tidak dapat hadir.
Sementara itu, Sinar Harian turut menerima sekeping gambar perkahwinan Ashraf dan isteri keduanya, Wan Sakinah Ahmad Saburi, 29.
Meskipun dikatakan kahwin lari’di Thailand pada 7 Julai lalu, namun majlis pernikahan mereka dilihat berlangsung secara sempurna apabila pasangan ini tampil mengenakan pakaian sedondon berwarna coklat.
Malah jari-jemari Sakinah turut dihias indah dengan inai merah.
Situasi ini menunjukkan seolah-olah perkahwinan mereka bukan dilakukan secara tergesa-gesa tetapi dirancang dengan baik.
Bagaimanapun hanya Ashraf mahupun Sakinah yang boleh memberi penjelasan mengapa mereka memilih untuk bernikah di Thailand, sedangkan permohonan poligami sudah dibuat.
Ashraf dan isteri pertamanya, Noor Dayana Lokman, 26, bernikah di Makkah pada 30 Ogos 2011.
Sehingga kini mereka masih belum dikurniakan zuriat.
Bapa mertuanya, Lokman Abdul Hamid, 54, pernah memberikan kenyataan bahawa Dayana tidak pernah reda dengan pernikahan kedua Ashraf. – Sinar Harian

Read More...

KELAB MELEPASKAN NAFSU SYAITAN ‘HOT MAMA’

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO



Kelab Melepaskan Nafsu Syaitan ‘Hot Mama’ | Cerita Hot Mama hangat diperkatakan terutama sekali dalam laman sosial Facebook. Ramai yang terkejut kerana seorang wanita yang sudah bergelar ibu dan masih lagi bersuami melakukan sesuatu di luar jangkaan. Hot Mama sebenarnya hanya mencari hiburan dengan tujuan utama untuk menjadikan tempat melepaskan nafsu. Kami kongsikan satu kata menarik mengenai Hot Mama ini.

“Selayaknya, Linda iaitu salah seorang isteri muda yang menjadikan nafsu sebagai raja dalam hidupnya direjam sampai mati. Itulah hukum hudud yang perlu dilaksanakan. Tapi kalau mengikut hukum yang manusia lemah seperti kita buat ini, maka ringanlah hukumannya”

Ini pula ulasan dari akhbar Harian Metro berkenaan isu Hot Mamam ini.

Mereka sudah bersuami dan ada anak, malah boleh dikategorikan dalam golongan berada. Namun kerana ingin mencari kepuasan nafsu, mereka sanggup menggunakan kecantikan dan ‘aset’ dimiliki bagi mencari hiburan di luar.

Mencari lelaki bujang mahupun yang berkeluarga untuk dijadikan teman dan tempat melepaskan nafsu sentiasa menjadi keutamaan. Tidak kira waktu terluang, mereka yang seakan-akan bernaung di bawah kelab ‘Hot Mama’ ligat mencari teman.

Di rumah, merekalah isteri, ibu dan suri rumah tangga, tetapi apabila di luar bersama rakan, mereka seolah-olah gadis remaja yang sentiasa mencari teman untuk bersosial.

Menerusi penyamaran, wartawan Metro Ahad (MA) berjaya menjejaki kumpulan berkenaan, sekali gus membongkar aktiviti sulit golongan ini.

Tanpa berselindung, beberapa wanita berusia dalam lingkungan 30-an yang ditemui menceritakan kisah hidup yang sentiasa sepi tanpa belaian lelaki.

Menurut Linda “hot mama”, 31, dia mencari hiburan di luar bagi mengisi kekosongan diri kerana sering diabaikan suami yang sentiasa sibuk dengan perniagaan.

Ini bukan kes cerita seks suami isteri, tetapi ni kes isteri yang mencari kepuasan dengan lelaki lain.


Sumber Dari : 
Harian Metro dan 
http://media-siber.blogspot.com/2013/07/kelab-melepaskan-nafsu-syaitan-hot-mama.html#.UevQtdKyy14

Read More...

7.20.2013

Subhanallah! Saintis Temui Bahagian Jahat Dalam Otak Manusia

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO



Setiap hari kita sering disarankan agar sentiasa berkelakuan baik, sopan apabila berada di mana-mana tempat. Apabila kita berkelakuan baik, secara tidak langsung kita menggambarkan tentang akhlak kita. Namun percayakah anda, dalam otak kita sebenarnya terdapat satu bahagian yang dinamakan bahagian ‘jahat’ yang mana ia terkandung tingkah laku yang negatif.

Dr. Gerhard Roth
Hasil kajian ahli neurologi Jerman berjaya menemui bahagian otak yang membuat manusia menjadi jahat. Dr Gerhard Roth berkata, bahagian itu terletak di depan bawah otak manusia yang kelihatan seperti tompok hitam melalui pemeriksaan X-ray.

“Tompok hitam itu ditemui pada hampir setiap pelaku jenayah,” katanya.

Beliau menemuinya ketika membuat kajian tentang pelaku jenayah di Jerman yang dipenjarakan untuk tempoh lama. Penyelidikan tersebut menunjukkan perilaku jahat juga boleh diwarisi daripada genetik.

“Jika terdapat ahli keluarga mempunyai penyakit di bahagian hadapan otaknya, sebanyak 66 peratus generasi berikutnya berpotensi mengalami simptom sama,” jelasnya lagi.

...........di dalam al-Quran disebut “Nasiyyahtin kazibatin khati’ah” maksudnya “Ubun-ubun yg membuat dusta dan bersalah”.. Jika benar penemuan ini, ianya adalah ‘i’jaz al-quran’ yang membuktikan kebenaran isi kandungan al-Quran.



Read More...

7.19.2013

Segmen ERAZ FADLI BERSAMA TWITTER

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO
ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Segmen ERAZ FADLI bersama Twitter @erazfadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua terutama kepada pengguna Twitter..  Segmen ini akan bermula pukul 11:00 Pagi Sabtu - 20 Julai 2013 hingga 3.00 Petang Rabu - 24 Julai 2013 sahaja..

Tanda penghargaan bagi yang join Segmen ERAZ FADLI bersama Twitter @erazfadli ini, DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. PALING PENTING Follow Twitter ERAZ FADLI
  2. Jika berminat, boleh follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  3. Buat tajuk entri Segmen ERAZ FADLI bersama Twitter @erazfadli..
  4. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

Read More...

Raya punya kerja...

Jummat
19.07.2013

Hari ni pun aku tinggal puasa tapi kerja tak jalan disebabkan tertidur jadi sabtu pula kerja okay.....

Sabtu
20.07.2013

hari ni pun tinggal puada hari ni hari ke lima aku tinggal puasa kerja aku hari ni ialah cover up kerja hari jumaat dengan sikit tambahan kerja..........

Read More...

7.17.2013

Puasa punya kerja

Hari ni ialah hari ke 3 aku tinggal puasa. puasa yang wajib digantikan oleh meraka yang tinggalkannya. Apa apa pun semalam pak cik aku datang untuk book tiket untuk orang india datang sini untuk kenduri sepupu aku anak bongsu dia... Dah lah cerita tentang pak cik aku sekarang ni kerja aku ialah kerja yang biasa di buat dan kemas bilik stor tu ke kerja aku yang aku kena buat lepas tu aku kena menjahit baju yang nak saya suruh...

18.07.2013

Hari ni hari ke 4 aku tinggal puasa dan puasa wajib digantikan dan kerja hari ni ialah cuci tingkap dan kerja macam biasa

HARI NI MENGANTUK LAAA......

Read More...

Alhamdulillah dia dah sihat

Tada oh sorry la assalamulaikum semua dan hai. Tadi saya pergi melawat pak cik saya dia dah bertambah sihat alhamdulillah memang sedih la sebab dia pakcik yang owesome dia layan kami dengan baik walaipun mak cik saya ni agak tak senang dengan kami tapi tak apa la dengan ada pakcik saya dah cukup saya bukan pergi melawat dia saya pergi melawat pakcik saya sahaja saya duduk shah alam ni bukannya lama sabtu minggu depan saya balik la lagipun saya rindukan mak dan ayah saya rindukan bilik tidur saya rindukan adik bongsu saya rindukan masakan mak saya rindukan bilik air saya yang warna oren dan akhir sekali saya rindukan komputer saya by the way saya tahun ni boleh mengundi..........
Read More...

Syukurlah Malaysia masih aman

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

CC: Nurul Izzah Anwar

Morning Malaysian Gags , i also get this news from my fren that are study at KUIN . She try to sent this to YB Nurul Izzah . I feel very sad when read this msg . hope you can do something with the PR fans . Thanks . 

Assalamualaikum . Kak Izzah saya nak ambil sikit masa kak izzah ek , sy rasa sedih sgt skg ni . Sy merupakan student KOlej Universiti Insaniah, Kedah Jurusan Mualamat . Kak, kami Student Muamalat KUIN, ditindas dan dizalimi begitu dahsyat oleh kerajaan bawah pimpinan Mukhriz . Kak, seperti yg kak tau masa zaman Ustaz Azizan, beliau ada buat Kampus tetap KUIN ni K.ketil . Alhamdulillah kami sempay dok kat sana 1sem . Tapi setelah Kerajaan UBN naik, kami telah dihalau untuk balik ke kampus asal di Mergong, Alor Setar . Katanya Bajet terlalu tinggi dan Kampus tetap kami di K.Ketil nak dijual kpd IPTA . Ya Allah ka, saya rasa sedih sgt . 

Kak cuba byangkan kedaan di Mergong yg padat . Kami dipaksa berpindah di sana selepas hari raya . kak cuba bayangkan betapa kelam kelibutnya kami, dgn nak mencari rumah sewa di sana , nak mengangkot brg2 . Kami ni hanyalah student kak, duit bukannya ada untk nak tampung segala kos dgn sekelip mata . Kerajaan kedah mengaburi mata kakitangan dgn mmberi bonus, tapi kami sbg student disepak ke sana kesini mcm bola . Mungkin sy xdak masalah sbb sy rumah sy dekat just di Penang . Cuba akak bayangkan nasib kwn2 yg duduk jauh spt sabah, sarawak, kelantan . 

Kak kami diarah pergi ke kampus tetap tanpa alasan yg munasabah . Sy rasa sakit hati sgt dgn Kerajaan skg . Senang2 dia nak jual kmpus tetap k.ketil dan kos2 yg ada . Sangat tidak adil bg kami kak . Terlalu byk kezaliman yg mereka buat tapi satu pon tidak dihebahkan kpd media massa . Yg keluar di berita adalah staff kuin dapat durian runtuh . tentang isu perpindahan sunyi sepi , seolah2 mereka adalah wira dlm pentadbiran dan tiada masalah yg berlaku bila UBN memerintah . Padahal , hanya kami yg rasa kepedihan ni kak . Kenapa kejam sgt kerajaan kedah kepada Student KUIN . Apa salahnya jika mereka membantu KUIN . 

Maaf kak saya tahu KEDAH bukan dibawah pimpinan akak . Tapi sy nak kak tahu yg kami skg sedang DITINDAS ! Kami langsung xdak hak untuk bersuara . Bila bersuara, ada saja suara sumbang . Allahuakbar, sekali lg maafkan sy kak sbb ganggu masa akak . tqvm coz baca luahan hati sy yg xseberapa ni . Hanya kami Student MUAMALAT saja yg mengetahui betapa rakus dan zalimnya Pimpinan bawah Mukhriz .. Syukran kak . Salam Ramadhan . Assalam .
Read More...

7.16.2013

Puasa punya cerita

15.07.2013
Hari pertama tinggal puasa pada tahun ini. Aku rasa tak selasa betul lah sebab semuanya tak boleh buat termasuklah baca Al Quran solat solat tarawih. Yang aku boleh buat ialah zikir. ikat tak apa lah Allah tahu apa yang aku buat kan..
16.07.2013
Hari ini banyak kerja yang menunggu aku tapi aku masih tak boleh puasa. Okay kejap lagi nak pergi simpan bilik stor sorang sorang tak ada siapa nak tolong. Apa apa pun sorang lagi bagus sebab aku boleh minum dan makan. Apa yang penting aku boleh buat kerja yang boleh menguntungkan aku. Okay lah aku sambung esok untuk tugasan aku yang lain....
Read More...

7.14.2013

SKMM akan panggil pasangan persenda Ramadan beri keterangan

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO



KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) akan memanggil pasangan yang mempersendakan Ramadan dengan memuat naik gambar makanan yang menyentuh sensitiviti umat Islam di negara ini di laman facebook mereka.
KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) akan memanggil pasangan yang mempersendakan Ramadan dengan memuat naik gambar makanan yang menyentuh sensitiviti umat Islam di negara ini di laman facebook mereka.

Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Jailani Johari berkata Tan Jye Yee, 25, dan Vivian Lee, 24, akan dipanggil memberi keterangan berhubung kes itu yang mendapat bantahan banyak pihak.

"SKMM akan memanggil mereka bagi membantu siasatan kes itu dalam masa terdekat, buat masa ini kita serah pada SKMM untuk jalankan siasatan," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.

Pasangan itu yang juga bekas penuntut National University of Singapore mempersendakan Ramadan dengan memuat naik gambar sedang menikmati hidangan dengan kapsyen 'Selamat Berbuka Puasa dengan bak kut teh...wangi enak dan menyelerakan' berserta logo halal.

Hari ini, satu lagi akaun facebook telah memuat naik status yang mempersenda Ramadan dengan menampilkan iklan berbuka puasa dengan babi panggang yang turut diletakkan logo halal.

Mengulas mengenainya, Jailani berkata perkara itu telah dibawa kepada SKMM yang mengesahkan akaun itu diwujudkan oleh pengguna dari luar negara.

"SKMM akan membuat laporan kepada pengurusan facebook dan meminta mereka menyekat atau memadam akaun berkenaan," katanya.




Sumber : 
https://www.facebook.com/wujud7?ref=stream&hc_location=stream


Read More...

7.10.2013

GA Ramadhan Raya by Emas Putih

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Read More...

7.09.2013

Suami Bertindak Bodoh!

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Cemburu Punya Pasal, Suami Bertindak Bodoh! Berpunca daripada perasaan cemburu, seorang lelaki bertindak gila apabila menyimbah cuka getah ke isterinya..









Nota Tapak Kaki : Kalau nak baca sepenuhnya Korang boleh ke http://fuh.my/cemburu-punya-pasal/
Read More...

Subhanallah!

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

bayi







Nota Tapak Kaki : Kalau nak baca sepernuhnya Korang boleh ke http://melayukini.net/2013/06/subhanallah-bayi-lahir-dalam-air-ketuban-yang-belum-pecah
Read More...

Najwa Latif terharu

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO







Nota Tapak Kaki : Kalau nak baca sepenuhnya Korang boleh ke http://tengoktvonline.blogspot.com/2013/07/terkini-najwa-latif-terharu-puteri.html
Read More...

Puteri Awani Putus

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO








Nota Tapak Kaki : Kalau nak baca sepenuhnya Korang boleh ke http://tengoktvonline.blogspot.com/2013/07/puteri-awani-dan-pakwe-dah-putus-cinta.html
Read More...

Penjelasan Puteri Awani

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO



Semalam kecoh pasal satu video tue. Ada seorang remaja perempuan neh, budak sekolah lagi. Dorang cakap umur dia 15 tahun kot. Nama dia Puteri Awani. Dia ada upload satu video. Video pasal dia berjanji bagai dan declare yang dia dah couple seminggu. Video tersebut telah menjadi viral di facebook dan lain2 platform media sosial setelah dia sendiri memilih untuk sebarkan video tersebut di Youtube.

Dan macam biasalah, bila budak2 yang upload video cintan cintun bagai memang la jadi bahan troll dan kutukan berkumpulan di facebook neh.

Aku tak la kutuk2 dia. Simpati pun simpati gak sebab tengok dia kena kutuk. Tapi tak pula aku nak kondem sapa2 yang kutuk dia. Mungkin masing2 ada sebab tersendiri. Apa pun kat bawah neh penjelasan adik Puteri Awani.

Mungkin sesiapa yang berkenaan boleh baca dan fikirkan apa2 yang patut.

Apa yang Puteri kata :

Assalamualaikum , Mesti tengah panas dengan verita video Puteri kan ? Hmm , sebenarnya video tu di uploadkan lama dh tapi di privatekan dan video tu takdak sapa yg view. Memang niat taknak publickan tapi masa hangout last week ramai pulak yang nk view , Mulanya kami *saya dengan ery* terima komen yang baik baik daripada anda semua. Kami ingat benda ni akan okay, Puteri ada mintak nk private balik vid tu tapi ery tak kasi sbb dia kata semua orang suka dan dia nk download masuk note II dia. So tak jadik lah nk privatekan semula.




Kalau nak baca sepenuhnya boleh pergi ke : http://sozcyili.blogspot.com/2013/07/penjelasan-puteri-awani-isu-video.html


Read More...

7.08.2013

2013 Giveaway from Farra Izzaty!

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO



  1. The Prize is :
  2. SAFIRA Crumple Shawl (Tiga Orang)
  3. SHAWL dari ButikPinkku (Tiga Orang)
  4. Tudung Butik Echa (Dua Orang)
  5. Shawl RoseAisya (Tiga Orang)
  6. Personalized Hand Towel (Dua Orang) *boleh design mengikut kehendak hati*
  7. FLOWER shape Basket (Dua Orang)
  8. LED candle Light (Seorang)
  9. Collagen Lip Mask 5 pcs (Seorang)
  10. Kurung Peplum (Seorang)
  11. Handbag (Seorang)
  12. Dress (Seorang)
  13. Felt Keychain + Kad raya (Dua Orang)
  14. FM VietNam +  Kad raya (Seorang)
  15. Apa lagi erk? Akan ditambah.
                            Giveaway ni mula pada 8/7/2013-20/7/2013
Read More...

Aksi Penganut Syiah Di Pakistan




18+ can watch

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUMHELLO
Read More...

7.07.2013

Giveaway 10K Followers Mialiana.com

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO




Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.



Syarat-syaratnya :

  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja

  2. Follow blog Mialiana.com, Add Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com

  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)

  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com

  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


  7. Senarai sponsor :
    Kerinchi | MyKeledek | Fanpage
    Alycia | Fanpage
    Aida Hanafiah
    Amir Rofie | Google+
    Chekgu Skolah | Fanpage
    Anastasyea | Google+
    Sha Dhira | Fanpage
    Rafina Mimi | Fanpage
    Paly | Fanpage
    Dayang Deno | Fanpage
    Cikgu Kaca Mata | Fanpage
    Ieta | Fanpage
    Deq'Nyss | Google+
    Keyme Keymo | Google+
    Nur Dzafirah | Fanpage

    Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
    1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150

    1 x Glutaking bernilai RM 150

    1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
    1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
    1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
    3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
    1 x Teddy Bear bernilai RM 100

    2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
    1 x Wang Tunai RM 50
    1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
    1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
    1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
    3 x Doodle bernilai RM 10
    2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
    9 x Topup bernilai RM 10
    4 x hadiah misteri bernilai RM50.00



      jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

      Read More...

      7.06.2013

      DiGi WWWOW Internet for All Awards 2013

      BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO


      DiGi WWWOW Internet for All Awards 2013 telahpun berlansung dengan jayanya, dan setiap kategori telah diketahui akan para pemenangnya. OhBlogger Malaysia ucapkan tahniah kepada semua yang menang dalam acara tahunan yang dianjurkan oleh DiGi Telecommunications ini. Siapakah yang berada dalam senarai pemenang DiGi WWWOW Internet for All Awards 2013 ini?

      Mari tengok siapakah yang telah berjaya dalam kategori masing-masing, dan adakah pilihan anda telah terpilih untuk berada di takhta yang sepatutnya.


      Senarai Pemenang DiGi WWWOW Internet for All Awards 2013
      • Blogger Of The Year - IRENE NADIA
      • Shorty Blogger of The Year - JUSTIN TAN WEI JIN
      • Fave Entertainment Blog - MOHD IDRIS (kakigosip.com)
      • Fave Tech Head - ARIF ISHAK (mrpiratz.com)
      • Online Shop of The Year - ARTHUR LOH DIEN LUN
      • Fave Video of The Year - MAT LUTFI
      • Most Inspiring Internet For Good Award - HEIDY QUAH
      • Top Online Over-Achiever Under 16 - RUTH KEZIA HOPE a/p MUTHU
      • App of The Year - AMOK (The Villain Heroes)
      • Photostory of The Year - RONAN TAN (The Colour of My Heart)
      • Breakthrough Youtube Star - AMRITA SOON
      • Social Media Gathering of The Year - CYRIL DASON (TweetUp Kuching 2012)
      • Fave Makan Makan Expert - TEO CHEE SENG (EpicMakan Time – the curryseum)
      • People’s Choice Award - MYHAZMAN.COM
      • Best of the Best - MAT LUTFI










      Nota Tapak Kaki : Nak tgk lengkap punya buka link atas tu 
      Read More...

      tips yang saya dapat

      BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

      Tips Blog - Kalau tak ada entri baru nak buat, tak perlu buat entri MOHON MAAF atas sebab ini. Sepatutnya anda sudah sedia maklum dah, begitu juga pembaca blog anda. Jangan paksa diri untuk update blog. 

      Lagipun, ia menampakkan kekurangan anda. Tulis bila ada idea, tulis ketika anda betul-betul ada benda nak share, jangan buang masa anda dan orang lain hanya nak baca entri MINTA MAAF atas SEBB BLOG ANDA TIADA ENTRI BARU.

      Ada tak paper keluar berita - MAAF HARI INI TIADA BERITA atau tengok siaran tv - Maaf hari ini tiada rancangan untuk ditonton.

      Kalau nak masukkan maaf tu, masukkan dalam entri yang memang ada isi kandungannya sebnar. 

      Contoh:
      Terbabit Kemalangan Kapal Terbang Kat Sydney ... haaa dalam entri tu leh la tulis permohonan maaf sbb dah lapan bulan tak update blog.

      Jangan buat camni:
      Sorry Blog Tak Update....
      Dalam tu tulis perkataaan sorry tu sampai 24 kali ....hmm





      tips ni saya dapat dari http://www.hasrulhassan.com/ dan banyak tips dia ang saya guna untuk blog saya...
      Read More...

      A Mother Sings a Precious Song to Her Dying Daughter - Grab the Tissues




      BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO


      Lindsey Lourenco is a sweet 18 year-old that had been battling cancer for 6 years, beating it 4 times. Sadly, this year, the cancer came back worse than before. Just a few moments before she died, her mother sang her this precious song that she wrote for her. While this moment is painful and heartbreaking it is also a moment of beauty and unconditional love. Allow this to remind you of what is truly precious in life. Lindsey--may you rejoice with the angels in heaven!
      Read More...

      Renungan Ramadhan

      BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO




      Allahurobbi...mewahnya diri ni..tak reti nk brsyukur..ada lagi hamba Allah yg jauh lebih dhoif dari kita..semoga diri ini di kalangan hambamu yg bersyukur Ya Allah..

      Read More...

      7.04.2013

      Najib Oh Najib

      BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

      LONDON: Rakyat Malaysia perlu mengambil iktibar daripada konflik di Mesir apabila perubahan yang ingin dituntut tidak semestinya menjamin kemakmuran dan kesejahteraan rakyat, kata Datuk Seri Najib Razak.


      Perdana menteri berkata perubahan yang tidak diurus dengan baik boleh membawa kepada penderitaan rakyat seperti kenaikan harga barangan, peningkatan pengangguran dan industri pelancongan menjadi lumpuh.

      "Akhirnya, ia membawa kepada rakyat sendiri yang menuntut kepada perubahan sekali lagi yang mana perubahan itu tidak memenuhi kehendak dan apa yang diharapkan oleh kita," katanya kepada wartawan Malaysia di akhir lawatan kerja empat harinya ke London pada Khamis.

      Najib berkata demikian bagi mengulas mengenai konflik terbaru di Mesir yang menyaksikan penggulingan Presiden Mohamed Morsi, pemimpin yang dipilih secara demokrasi oleh rakyat Mesir pada 30 Jun 2012 bagi menggantikan Hosni Mubarak.

      Perdana menteri berkata apa yang penting bagi Mesir adalah untuk mencari penyelesaian secara aman selain memastikan proses pilihan raya diadakan di masa terdekat, dengan dijalankan secara adil dan inklusif.
       
      Namun begitu, beliau menegaskan peristiwa yang berlaku itu adalah soal dalaman Mesir, "walaupun kita tidak sokong tindakan ketenteraan, tetapi ia sudah terjadi."
       
      "Diharap kerajaan baharu dapat diwujudkan, yang mencerminkan hasrat dan aspirasi rakyat Mesir, yang dapat menjaminkan kestabilan jangka panjang negara itu," katanya.

      Mengenai tindakan rakyat di beberapa negara termasuk Malaysia yang enggan menerima keputusan pilihan raya umum yang dilaksanakan secara demokrasi dan pemimpin dipilih secara sah melalui proses demokrasi, Najib berkata apa yang
      penting ketidakpuasan hati perlu disuarakan mengikut lunas undang-undang dan Perlembagaan Negara.

      "Inilah yang akan menjamin apa juga yang kita lakukan itu berdasarkan kepada undang-undang dan perlembagaan negara kita," katanya.

      Najib kemudian berlepas pulang ke tanah air setelah berada di London sejak Isnin, dan sebelum itu menghadiri Dialog Perkongsian Pintar Global di Dar es Salam, Tanzania.

      Read More...

      Luahan Syahdu Isteri Presiden Morsi

      BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

      Luahan Syahdu Isteri Presiden Morsi Tentang Suaminya | Rentetan dari berita yang menggemparkan dunia Islam di mana pihak tentera telah menggulingkan Presiden Morsi (LINK), berikut merupakan kata-kata Dr. Najlaa , isteri kepada Presiden Mesir , Dr. Muhammad Mursi berkaitan suaminya :
      ” Dihari-hari yang penuh dengan ujian , tatkala aku masuk ke dalam bilik , kelihatan beliau sedang sujud memohon pertolongan kepada ALLAH dalam keadaan menangis mengadu halnya dan negaranya .Apabila dia hendak tidur , tangisan itu masih kedengaran walaupun beliau berada di atas katilnya , sehingga basahnya umpama mandi . Demi ALLAH wahai Dr Mursi, nescaya Allah tidak akan membiarkan kamu terus bersedih dan meninggalkan kamu tanpa pertolongan daripada-NYA disebabkan keadaan wajahmu yang bersinar dan hatimu yang bersih . Maralah wahai Sang Presiden , Demi ALLAH , jika DIA menggoncangkan Sungai Nil dan laut , nescaya digoncangkan mereka bersamamu ! “
      Sungguh syahdu dan amat menyedihkan apabila pemimpin Islam yang sangat hebat ini digulingkan. Semoga Allah merahmati beliau dan seluruh umat Islam di muka bumi ini. Semoga keadilan tertegak.Takbir, ” Allahuakbar wa lillah il hamd “
      MorsiWife-1


      apa apa pun Allah Yang Ku Harapkan 
      Read More...

      7.03.2013

      IRON MEN PUNYA COST

      ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS -->

      Read More...

      main la okay

      BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO



      Read More...

      Kisah Benar – Lelaki Gagal Masuk Ke Masjidil Haram Akibat Gemar Menonton Video Lucah

      BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

      Assalamualaikum dan selamat sejahtera, ini ada satu kisah yang boleh dijadikan renungan dan pengajaran kepada kita semua. Kisah di mana seorang lelaki gagal untuk masuk ke Masjidil Haram. Beberapa kali mencuba untuk memasuki Masjidil Haram tapi tetap sahaja tidak boleh.
      Kisah ini diceritakan oleh Dato Dr Harun Din..

      Sekadar Gambar Hiasan
      Lelaki ini tidak sama pakej dengan saya, jadi saya tidak mengenali beliau. Apa yang berlaku kepada lelaki berkenaan ialah setiap kali dia hendak masuk ke masjidil haram, dia tiba-tiba menjadi panik seperti orang ketakutan.
      Kemudian lelaki itu tergopoh-gapah ke luar semula daripada masjid dan tergesa-gesa pulang ke rumah tumpangannya.
      Selepas kali pertama gagal, lelaki itu cuba sekali lagi tetapi apabila orang-orang dalam masjid memandang ke arahnya, dia terus berlari balik ke rumah tumpangannya.
      Kejadian aneh itu berulang kali berlaku selama seminggu sehingga lelaki tadi tidak dapat sembahyang dalam Masjidil Haram.
      Melihat keadaan yang sungguh aneh ini, seorang sahabat datang memberitahu saya dan minta supaya saya cuba ubati lelaki itu. Saya bersetuju tetapi tidak terus mengubati lelaki itu. Sebaliknya,saya cuba mendapat maklumat mengenainya terlebih dahulu.
      Saya sengaja berbuat demikian kerana saya rasa mesti ada sesuatu kesalahan yang telah dibuatnya hingga menyebabkan dia jadi sedemikian rupa. Jadi saya suruhlah kawan saya selidiki dahulu latar belakang lelaki itu.
      Kawan saya itu pun pergilah berjumpa semula dengan lelaki itu dan meminta dia ceritakan apakah sebenarnya yang telah berlaku. Mulanya lelaki tersebut malu hendak bercerita apakah sebenarnya yang telah berlaku tetapi selepas dipujuk akhirnya lelaki itu
      bersetuju.
      Ceritanya agak memalukan tapi memberi banyak pengajaran. Sebenarnya, dia punyai hobi yang sangat memalukan.
      Filem lucah sudah menjadi makanan hariannya malah pada malam terakhir hendak bertolak ke Mekah pun dia sempat lagi menonton filem lucah.
      Rupa-rupanya, lelaki itu memberitahu bahawa setiap kali dia hendak masuk ke masjidil haram, dia tiba-tiba nampak seorang perempuan yang dalam keadaan bogel menerkam ke arahnya atau seperti mencari-carinya.
      Maka kerana takut kelakuan perempuan tadi akan memalukan dirinya, lelaki berkenaan lari.
      Selepas mengetahui kedudukan sebenar, barulah saya mengubati lelaki tadi. Saya diberitakan, selepas itu barulah dia dapat masuk ke masjid, itupun cuma sampai ke pintu.
      ## Semoga kisah ini dapat dijadikan iktibar dan pengajaran kepada kita semua.. insyaAllah





      Read More...

      haha sasuke

      BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

      what the fish sasuke

      Naruto 637 - Page 20
      Read More...