1.13.2014

Kangkung oh Kangkung

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

SUSULAN tersebarnya video penuh ucapan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada majlis penyampaian bantuan kepada mangsa banjir di media sosial yang turut menyebut mengenai harga sayur kangkung, hari ini trending Facebook adalah berkaitan sayur tersebut.

Sinar Harian Online mendapati pengguna laman Facebook telah mengemaskini status dengan nama sayur kangkung beserta gambar sayur itu yang dijadikan pelbagai jenis hidangan.

Isu sayur kangkung itu juga turut mendapat perhatian Ketua Penerangan Pas, Datuk Mahfuz Omar  yang turut berkongsi menu makan tengahari "pilihan", pada hari ini.

"Apa menu makan tengahari anda hari ini?...saya makan kangkung masak kurma!," tulisnya.

Semalam Najib dipetik sebagai berkata:

"...ada yang dah turun, kangkung yang dulunya naik sekarang sudah turun.

"Bila turun kenapa tak puji kerajaan, masa naik dipersalahkan kerajaan," katanya.

5 comments:

  1. kangkung turun hg diam. jenis penyokong pas ni macam tu la.

    ReplyDelete
  2. ya memang saya ni penyokong pas awak boleh tgk dalam profile Facebook saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dasar org pas. dari kecik lagi diajar macam tu. Beranak hospital kerajaan, sekolah bantuan kerajaan, Brim depa awai sekali ambil, tang kata pun depa nombor 1. Elok la. 4 tahun pas hg pegang kedah habis balak depa sapu. Kuin depa bagi rosak. Hg dapat apa? Ranting pun xdak

      Delete
  3. Alhamdulillah. Ada juga yang TURUN. Tak lama lagi kangkung, and kangkung everywhere!

    ReplyDelete
  4. saya tak beranak di hospital la cik oiiii saya beranak di rumah nanak saya kanpung raja

    ReplyDelete


Disclaimer : This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not Involve any other parties.The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog. Any action without permission is strictly prohibited.