6.17.2014

Saya ni ada insomnia

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO


Mula tahu yang ada insomnia waktu sekolah dulu sebab waktu sekolah selalu tido lewat dan study.. Bila habis SPM je terus tak boleh tido ingatkan memang tak boleh tido ni pasal banyak tido petang tapi tak jugak sebab saya ni jarang tido siang bak kata orang kedah tak tido siang pun tak boleh tido jugak malam lepas tu baru la Google pasal benda ni rupanya saya ada insomnia tapi tak teruk just acute insomnia je tapi sekarang dah teruk sangat sampai pukul 5 pun tak boleh tido petang langsung tak tido bangun pun awal bukan main lepas tu tak tau la, ada la sakit kepala.. Tapi doktor kata yang penyakit ini akan sembuh dengan sendirinya sebab penyakit ni tak ada ubat nak sembuhkannya.. Sekarang ni jam menunjukkan pukul 3.48 pagi masih tak boleh tido dah try buat macam macam,
macam minum susu suam la , baca buku la,  berzikir la semuanya tak jadi  saya dah tak tau nak buat macam mana lagi supaya saya boleh tido awal pun saya tak tahu la.. apa apa pun saya percaya cakap doktor tu yang penyakit ini akan sembuh dengan sendirinya.. yang pasti kembali pada pencipta kita iaitu Allah  dah la rasa macam nak pergi cuba tido kejap pun jadi la untuk rehatkan minda dan badan dari tekanan yang dapat hari ini.. 

3 comments:

  1. semoga lekas sembuh...aamiin
    dulu ada juga sahabat yang sakit ni...apa2pon kembali kepadaNya...ada hikmah dalam ujian yang diberikanNya...bersangka baik ye...

    ReplyDelete
  2. stress gak ye xleh tgk malam ni..emm try lah apa yg disarankan kpd pesakit insomnia..hopefully cpt pulih!;)

    ReplyDelete


Disclaimer : This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not Involve any other parties.The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog. Any action without permission is strictly prohibited.