9.13.2014

Cabaran : Liebstar Award

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..



1) Pertama sekali aku ingin berterima kasih kepada blogger http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/ kerana sudi tag aku untuk Award ini.. Sebelum ini aku tak pernah jumpa pun dia ni dan ini pertama kali aku dengar pasal award ni..

2) Okay. Soalan pertama


Penulis yang aku minati?

 Yusuf Bin Abdullah Bin Yusuf Al Wabil MA..


Soalan kedua


Buku yang aku minati?

Tanda Tanda Kiamat. Tanda Kecil Dan Tanda Besar..


Soalan ketiga


Ahil Politik yang aku minati?

Datuk Nik Aziz Aka Tok Guru Nik Aziz..


Soalan keempat


Filem yang aku minati

Olso tak ada pun sebab tak beri apa apa feadah..


Soalan kelima?


Pelakon Malaysia yang aku minati?

Tak ada sebab tak beri feadah pun.. 

Soalan keenam?


Pelakon Korea yang aku minati?

Tak ada sebab tak ada feadah pun..


Soalan ketujuh?


Pelakon Hollywood yang aku minati?

Sama........ Tak minat pun sebab tak bagi contoh yang baik.. 


Soalan kelapan


Pengacara yang aku minati?

Ustaz Don 


Soalan kesembilan


Pendapat anda tentang orang Melayu yang suka bertutur dalan Bahasa Inggeris berbanding bahasa Melayu?


Tak tahu la sebab aku pun guna Bahasa Inggeris untuk bertutur dan aku rasa yang tak salah pun bertutur dalam Bahasa Inggeris dan jangan sekali lupa pada bahasa bonda kita yang sejak azali lagi kita menggunakannya.. Aku jugak guna bahasa lain selain bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu sebab bahasa jiwa bangsa kan.. 


Soalan kesepuluh


Blogger yang ingin aku contohi?


En Ben,Sifu HH(Hasrul Hassan) dan banyak lagi..


Soalan kesebelas


Jika aku sudah meninggal dunia suatu hari nanti aku mahu dikenali sebagai apa?


Aku ini ialah pengikrar perderma organ so aku ingin dikenali sebagai penderma organ bila aku meninggal dunia nanti..



Okay dah siap pun soalan yang ditanya memang mencabar dan payah gila nak jawab so ini lah jawapan yang aku boleh bagi ya kalau yang terasa dengan jawapan aku, aku minta maaf ya..

Okay ini syaratnya..

  • Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
  • Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  • Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000.
  • Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
  • Maklumkan kepada those bloggers.

3) Senarai rakan2 yang aku ingin tag...











4)  Dan ini soalan yang aku nak bagi 

1 Siapa nama Ibu Nabi Muhammad?
2  Siapa nama Ayah Nabi Yusuf ?
3 Nabi Isa akan diturunkan di mana dan Baginda membunuh siapa?
4  Nama dan sifat sifat Iman Mahdi beri dua sifatnya?
5  Bagi tempat keluarnya Iman Mahdi?
6  Berikan 25 Nama Nabi?
7  Berikan 2 sifat sifat Ya'juj Dan Ma'juj?
8  Berikan 2 sifat sifat Dajjal?
9  Berikan 12 tanda tanda kecil kiamat?
10 Berikan 5 tanda tanda besar kiamat?
11 Berikan 5 tanda tanda terakhir hari kiamat?


(hint. Boleh rujuk buku  Tanda Tanda Kiamat. Tanda Kecil Dan Tanda Besar.. Kalau ada.. Kalau tak ada sila guna Google).


Lepas tu link tu letak bahagian komen okay..


5 comments:

  1. OK sis.. trima kasih tag.. nnt akak jawab k. :)

    ReplyDelete
  2. Salam. sis, saya ada tag sis untuk liebster award ya..gud luck. pls click the link below. TQIA.

    http://olahbersama.blogspot.com/2014/09/chapter-110-liebster-award.html
    Pls comment ya link anda bila dah siap nanti.

    ReplyDelete
  3. ASSALAMUALAIKUM DIK

    TERIMA KASIH TAG KITA

    http://officalmissyana.blogspot.com/2014/09/cabaran-liebstar-award.html

    ReplyDelete
  4. Terima kasih sebab tag saya

    http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2014/09/cabaran-liebster-award.html

    ReplyDelete


Disclaimer : This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not Involve any other parties.The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog. Any action without permission is strictly prohibited.