9.10.2014

Hampir 5 juta akuan gmail di hacking

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Hari ini, sejumlah alamat emel GMail bersama-sama kata laluan telah diterbitkan di web, yang mana merangkumi pengumpulan data daripada pelbagai perkhidmatan pada suatu tempoh masa yang lama.
Daripada apa yang diketahui, ia berkemungkinan dikumpulkan melalui kaedah phishing dan beberapa kaedah yang lain. Beberapa pengguna turut mengatakan yang mana kata laluan yang diperlihatkan adalah sehingga kata laluan yang digunakan sekitar tujuh tahun yang lepas. Bagaimanakah ia dikumpulkan masih tidak diketahui, dan ia tidak berlaku disebabkan oleh pencerobohan pada sistem Google.
Boleh dikatakan kebanyakkan akaun GMail yang diterbitkan itu telah pun sedia mengubah kata laluan mereka. Apa pun, untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini terjadi, pengguna boleh mengaktifkan sokongan dwi-pengesahan untuk memastikan akaun mereka benar-benar selamat.
Selain daripada akaun GMail, fail yang tertiris ke web ini turut memperlihatkan akaun daripada beberapa perkhidmatan emel terkemuka yang lain

Bikin hati aku takut je tapi password aku memang kaw aku dah pakai dekat nak masuk 2 tahun dah password ni memang panjang,selasa dan mudah diingat la pada aku yang menggunakan apa saya yang aku kena ingat atau yang aku ingin ingat.,. ingat kalau nak buat password tu biar yang senang diingat.. okay.. 


Okay sumber ni datang dari http://amanz.my/

P/s Laman yang paling aku percaya.. 

No comments:

Post a Comment


Disclaimer : This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not Involve any other parties.The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog. Any action without permission is strictly prohibited.