9.10.2014

Segmen Ben Ashaari ; Impian ku seorang blogger

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

BEN ASHAARI

 I'm kedahan blogger ^_^\/


Tentang diri saya
( Copy dari About me sebab malas nak tulis peace yoo)

Nama saya mungkin korang dah tahu iaitu Norasyimah Binti Saifullah,Ayah saya Saifullah Bin Shamsuddin, Mak saya Akbari Bee Binti Badru Duja Khan(saya beketurunan India Khan) Mak saya tahun ni 52 dan ayah saya 53 tahun saya sayang sangat permata yang Allah bagi kat saya ni saya ada 5 adik beradik saya yang ketiga Yang sulung ialah Azizullah Bin Saifullah(30 tahun) Taken By Normazaini Mad Nor, yang kedua Ialah kakak saya Norasyikin Binti Saifullah(28 tahun)  dan yang ke tiga ialah saya Norasyimah Binti Saifullah(24 tahun) not single at all, Keempat Ialah adik lelaki saya ialah Nasrullah Bin Saifullah(23 tahun)(boleh dikatakan adik kembar saya)., kelima Ialah Adik perempuan saya ialah Noor Afifah Binti Saifullah(19 Tahun) . Okay dah cerita pasal keluarga saya sekarang ni cerita pasal kenapa saya buat blog ni... Saya buat blog ni saja je sebab nak mengisi masa lapang dan terikut ikut orang dah lama saya buat blog ni sejak 2009 la waktu saya tengok dekat satu majalah PC about blog so saya pun berminat nak buat tapi tak reti nak buat so saya pun cari la orang untuk ajar saya buat blog ni so saya berjumpa la dengan Sam kawan saya dia la ajar saya buat blog.. Lama lama saya berkawan dengan dia, dia tertarik dengan islam dan memeluk islam pada tahun lepas, sebelum tu dia pergi ke Mesir untuk belajar pasal Islam dan Allah.. Dia diislamkan pada tahun 2012.. Tapi Allah lebih sayangkan dia, dia dipanggil Allah pada 26 Ramadhan tahun lalu.. Nama Islam dia ialah Muhammad Ramadhan Bin Abdul Rahman.. Semoga Arwah ditempatkan dengan orang beriman Amin.. Dah la cerita pasal Ramadhan ni.. Okay sebenarnya saya ni penggemar Anime. Banyak Anime yang saya dah tengok terlalu banyak sampai saya pun boleh berbahasa jepun sikit sikit first saya suka Naruto, One Piece,Detective Conan Dan banyak lagi..... Sorry bagi peminat Kpop saya tak minat Kpop Justin Bieber One Direction dan banyak lagi la dan termasuklah JPop
tapi saya minat lagi Two Steps From Hell.
Dah la okay..
Saya ni penggemar roti apa saja jenis roti saya makan saya jugak penggemar susu panas dan bercoklat selain itu saya suka sangat makan nasi goreng yang mak saya masak..
minum pulak saya suka ice lemon tea tanpa gula saya jugak suka minum air kosong.
Saya teringin nak ke Mekkah nak buat haji lepas tu nak ke Jepun sebab saya ni minat sangat dengan Jepun saya pun tak tahu kenapa saya ni minat sangat dengan Jepun ni saya pun kat tahu tapi bukan sebab anime yang saya minat Jepun... Saya buat blog ni suka suka je saya tak tahu pulak boleh buat orang jadi terkenal..

Tentang blog aku pulak 

Blog aku ni blog copy paste(sorry ya)kebanyakkan entry ialah copy paste(tapi entry ini bukan copy paste ya ) ada jugak entry dari buah fikiran aku sendiri.. Kebanyakkan entry copy paste aku ambik dari laman laman berita seperti Berita Harian, Harian Matro dan sebagainya dan ada jugak dari laman laman wab yang lain misalan Amanz.my dan sebagainya lah tapi aku tak pernah lupa letakkan sumber aku dari mana.. 


Apa impian aku bila jadi blogger 

1 dapat ilmu yang berguna untuk diri sendiri dan orang lain 


2 dapat berkenalan dengan artis macam EN BAN sendiri 


3 kumpul duit untuk pergi Mekkah 


4 teringin nak dapat hadiah super bike 


5 kalau gejat tu impian sejak azali lagi.. Kalau boleh la nak Iphone ke Samsung yang terbaru yang skrin yang melangkung ke apa apa sajalah asal gajet.. dan satu lagi teringin nak jumpa EN BEN SENDIRI HEHE 



Apa pun aku dah berblog dari tahun 2009 lagi aku suka apa yang aku tulis ni ini ialah dari buah fikiran aku sendiri yang penting aku suka menulis dan aku suka mengcopy paste entri yang aku rasa baik dan bermanfaat bagi secara am bagi umat manusia dan khasnya bagi umat islam di dunia sebab entri ni akan kekal sampai bila bila sampai kita mati pun entri yang bermanfaat tu boleh digunakan dan kita beroleh pahala melaluinya.. 

Segmen ni dah tutup pukul 8 tadi lagi ni just nak tambah sikit lagi yang tertinggal tadi sepatutnya ada macam mana entah boleh hilang aku pun tak tahu.. 

10 comments:

  1. Salam persahabatan. Terima kasih sebab follow saya, Saya dah follow balik.

    ReplyDelete
  2. selamat bersegmen selamat maju jaya... salam kenalan

    ReplyDelete
  3. Salam kenal..dari blog zanahassan

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  5. Assalam,
    salam perkenalan dari saya blogger baru..
    epy bersegmen jugak yer..
    harap dapat berkenalan dan menyokong saya yer...
    jemput singgah yer :
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum dan singgah Jumaat....selamat bersegmen dan semoga berjaya..

    ReplyDelete
  7. Akak, saya tag akak untuk Liebter Award tau. Tengoklah kat blog saya.

    ReplyDelete
  8. Hai, Ros singgah sini dari segmen yang sama.
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  9. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete


Disclaimer : This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not Involve any other parties.The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog. Any action without permission is strictly prohibited.