7.19.2014

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com


Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read More...

7.14.2014

Selamat Menyambut Hari Nuzul Al Quran

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO


Read More...

Ikan pari menyerahkan diri di pantai Gaza

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Read More...

7.11.2014

Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas...

http://www.bubblynotes.com/2014/07/segmen-raya-2014-bubblynotes-dengan.html
Read More...

Segment : Sally nak bagi kad raya!

Walaupun dah masuk era komunikasi pantas, tapi Sally tetap rasa yang kad raya tu sangat la best! Hahahaha...so, sempena Hari Lebaran yang akan tiba ni...Sally nak bagi kad raya kepada 20 orang yang bertuah! Kalau rasa nak kad raya, jangan lupa join ye!

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/07/segment-sally-nak-bagi-kad-raya.html
Read More...

7.10.2014

Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Read More...

Segmen: Saya Mahu Kad Raya Dayang Deno


klik banner
Read More...

7.03.2014

Alhamdulillah kita menang Allahuakbar

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Okay okay sekarang ni saya nak maklumkan pada semua pembaca blog saya yang bahawa page yang saya suruh report tu dah di padam oleh pihak Facebook boleh rujuk entry ini..
yang pasti kita dah menang Alhamdulillah terima kasih atas bantuan untuk mereport page tu

Ini masej yang Facebook hantar pada saya dan orang yang mereportnya..

Takbir
Allahuakbar
Takbir
Allahuakbar
Takbir
Allahuakbar

Status : This Page was removed

Detalis :

  • "We reviewed the Page you reported for containing hate speech or symbols. Since it violated our Community Standards, we removed it. Thanks for your report. We let Muhammad King of Hentai, Ecchi & Harem know that their Page has been removed, but not who reported it.
    Thank you for taking the time to report something that you feel doesn't follow the Facebook Community Standards. Reports like yours are an important part of making Facebook a safe and welcoming environment. If you believe something on the Page you reported contains hateful speech directed toward you or someone else, please be sure to report the specific post, photo, or comment as opposed the entire Page. That way, your report will be more accurately reviewed.
    We encourage people on Facebook to challenge ideas, institutions, events, and practices in the interest of free discourse. Humor or satire or related social commentary is equally permissible, but we advise everyone to be mindful of the diverse sensibilities of the people who use Facebook.
    We understand you still may not want to see this Page. Here are a few things you can do:"
Report Date : Today 

Owner : Muhammad King of Hentai,Ecchi and Harem 

Reason: Hate Speech or Symbol 

Read More...

7.02.2014

Declaration War

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Okay boleh tolong saya tak ni ada satu page yang hina islam saya dah suruh admin page tu delete page tu tapi dia kata tak nak so saya minta jasa baik para follower saya untuk report page tu

Ni page yang saya sebutkan

https://www.facebook.com/pages/Muhammad-King-of-Hentai-Ecchi-Harem/667951169925900?fref=nf

Sebab apa saya suruh report page tu disebabkan page timeline dia letak gambar macam ni



dan ini DP dia



Ini betul menghina kita orang islam tak habis habis diaorang ni menghina orang islam

Please i begging you the name of God please report this page
Please i need you now to report this page 
Read More...

Doa selepas Tarawih yang menusuk kalbu.

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Doa selepas Tarawih yang menusuk kalbu.
Selepas solat Witir tadi, imam membacakan doa dalam Bahasa Melayu. Memang amat jarang sekali kita dengar imam baca doa dalam Bahasa Melayu. Amat tersentuh, menitis air mata apabila imam membacakan doa. Sewaktu moreh saya tanya imam, ambil mana doa tadi, JAKIM ke, Majlis Agama ke fikir saya dalam hati? Dia kata dia buat sendiri. Lalu saya minta dia hantarkan doa tersebut untuk tatapan kita, semua.

Sila baca dengan teliti dan penuh syahdu. Di bawah doanya;

MUNAJAT RAMADHAN…

Ya Allah…ya Rahman…ya rahim…

Dalam dakapan Ramadhan yg suci ini, Dengan rasa rendah diri, Kami yg kerdil dan hina ini memohon doa dgn penuh pengharapan kpdMu ya Allah… semoga Engkau sudi mendengar permintaan kami, krn sesungguhnya Engkaulah Tuhan yg Maha Mendengar.

Ya Fattahu ya alim…
Ajarkanlah kami yg lemah ini utk melihat jln keluar dr semua masalah yg membelenggu kami, bukakanlah hijab kpd kami yg tak mampu melihat setiap kebaikan pd kejadian dan takdirmu. Ya Allah..takdirkanlah yg baik2 utk diri kami, Jgnlah kau menguji kami pd apa yg tidak mampu kami lalui.. Bukakanlah pintu2 rahmatMu utk kami ya Allah…

Ya Allah Rabbul Jalil….
Sejahterakanlah utk kami dgn kesihatan yg baik..supaya dgnnya kami dpt beribadah kpdMu. Ya Allah..ampunkanlah segala dosa kami, krn kami terlalu byk dosa kpdMu ya Allah…Kami lupa akan Engkau ketika sihat, kami ingat pdMu bila ditimpa sakit, Kami lupa kdpMu ketika senang, kami ingat pdMu bila dtg kesusahan. Kami lupa kpdMu disaat kami gembira, Kami ingat kpdMu ketika sedih dan kecewa, Kami habiskan usia muda dgn keseronokan dunia, kami mula mengingatiMu tika usia sdh tua, ..justeru ya Allah...ampunilah semua dosa kami..berilah kekuatan kpd kami utk melawan hawa nafsu dan dunia yg sentiasa mlalaikan kami drp mengingatimu ya Allah…

Ya Allah…ya Rahman..ya Rahim…

Ampunkanlah dosa kedua ibubapa kami,. setiap titik susu ibu yg mgalir dlm diri kami...kau gantilah dgn kebajikan utknya yg boleh mbawanya ke syurgaMu ya Allah...ya Rahman...pd setiap keringat yg mngalir pd tubuh ayah kami dlm mcari rezki kpd kluarga kami...kau gantikanlah dgn keampunan yg mbawa ke syurgaMu ya Allah. Sesungguhnya pengorbanan mereka tdk akan mampu kami membalasnya. Bahkan terkadang mereka hidup dlm kesusahan dan kesempitan, sdgkan kami berada dlm kesenangan dan kemewahan...Justeru kurniakanlah kpd kedua ibubapa kami tempat yg istimewa d syurgaMu ya Allah…..

Ya Allah….

Kami juga memohon ampun utk kaum kerabat kami, sahabat2 kami dan guru2 kami yg terlebih dahulu pergi meninggalkan kami kealam barzakh…golongkanlah mereka dlm org2 kau redhai…apabila tiba pula giliran kami menuju barzakhMU..maka Kau ambillah kami dlm keadaan yg baik2…dlm keampunan dan rahmatMu ya Allah…

Ya Allah ya azizz…
Kurniakanlah kpd kami jiwa yg tenang dan tenteram…hiasilah hati kami dgn sifat syukur, redha, sabar, ikhlas, amanah dan bertanggungjawab…Kau jauhkanlah drp kami sifat ujub, riak,takabbur, fitnah, mengadu domba, sangka buruk dan khianah.

Ya Rashid…ya rahman…ya Rahim..
Jika ada diklgan kami mereka yg diuji dgn kesusahan, maka kau bantulah mereka, permudahkanlah urusan mereka, jika ada d klgn kami mereka yg bersedih hati, berikanlah ketenangan dan jln kluar kpd mereka, jika ada d klgn kami sdg berhajat dgn keperluannya, maka tunaikanlah hajat mereka, dan cukupkanlah keperluan mereka, jika ada d klgn kami mereka yg diuji dengan sakit, maka kau sembuhkanlah mereka ya Allah…agar dapat beribadah bsama kami. Jika ada dklgn kami mereka yg derhaka kpd ibubapa atau terkurang dlm melayani mereka, maka kau ampunilah mereka, jdkanlah kami anak2 yg taat dan berbakti..sesungguhnya Engkaulah tuhan yg maha mendengar dan mengasihi…

Ya Allah ya malikal mulk…

Ya Razak..ya fattahu ya alim…
Kurniakan kpd kami rezeki yg halal lg dberkati. dan jdkanlah dgn rezeki itu kami semakin dekat dgnMu..sebaliknya, jgnlah kau jdkan kami drp gol yg lupa diri setelah mndapat kurniaannMu.

Ya Allah….
Bantukanlah kami dlm menjalankan urusan agama kami, Elokkanlah urusan dunia kami, yg padanya tempat kami mencari kehidupan, Elokkanlah urusan akhirat kami, yg padanya tempat kami akan kembali utk selama2nya.. jdkanlah kehidupan kami ini sebagai tambahan segala kebaikan kpd kami, dan jadikanlah kematian sebagai ketenangan kpd kami dr segala kejahatan, Sesungguhnya kami ingin kembali kpdMu dgn jiwa yg tenang….

Ya Allah ya zal jalali wal ikram…

Ya Allah….Jgnlah kau jdkan ramadhan ini sbg yg terakhir buat kami, temukanlah kami dgn Ramadhan yg akn dtg…
Tapi, Andai ini Ramadhan terakhir buat kami, jdkankanlah puasa kami sbg puasa yg Kau rahmati, jdkanlah ramadhan ini paling bererti, penuh dgn cahaya iman, menerangi kegelapan hati kami menuju redha serta kasih sayangmu ya Allah…jdkanlah ramadhan ini sebagai penghapus dosa2 kami.. Ya Allah…temukanlah kami dgn lailatul qadr…pilihlah kami dikalangan hambaMu yg dpt beramal d mlm al-Qadr….Ya Allah..terimalah amalan kami..terimalah taubah kami..ampunkanlah segala dosa kami...amankanlah kehidupan kami disana nanti yg kekal abadi…kurniakanlah kpd kami syurgamu yg maha luas nikmatnya…

Perkongsiaan dari Whatsapp Prof Muhaya
Read More...

Aktor Bollywood mahu berdamai dengan Salman, Farah

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

MUMBAI: Aktor tersohor Bollywood, Shahrukh Khan mengejutkan peminatnya di seluruh dunia apabila secara terbuka memohon maaf kepada pelakon Salman Khan dan pereka tari terkenal, Farah Khan dalam bual bicara di televisyen semalam. 
Ketika menjawab soalan hos rancangan Koffee With Karan, Karan Johar mengenai beberapa selebriti yang enggan bercakap dengannya, Shahrukh memberi jawapan mengejutkan dengan berkata, ia mungkin berpunca daripada kesilapan beliau. 

Sumber dipetik laman web selebriti IndiaGlitz.com melaporkan selebriti yang dimaksudkan Shahrukh itu sudah pasti Salman Khan yang enggan bercakap dengannya sejak mereka bergaduh ketika majlis hari lahir pelakon, Katrina Kaif pada 2008. 

“Salman dilaporkan belum bersedia memaafkan Shahrukh dan menganggap kenyataan permohonan maaf pelakon popular itu tidak jujur,” kata laman web itu. 

Salman yang dikenali sebagai pendendam, memberitahu rakan rapatnya, jika Shahrukh jujur, dia sepatutnya menghubunginya atau datang ke rumahnya. 

“Memohon maaf melalui televisyen bukan cara yang betul. Hanya saya tahu apa yang sebenarnya berlaku pada malam itu,” katanya. 
Hubungan Shahrukh dengan Farah pula renggang selepas pereka tari itu tidak menawarkan watak utama filem Tees Maar Khan kepadanya dan sebaliknya memberikannya kepada Akshay Kumar. 

Bagaimanapun Farah mengadakan pertemuan dengan Shahrukh baru-baru ini bagi menjernihkan semula hubungan mereka ketika pelakon berkenaan membuat persediaan untuk menjalani penggambaran di dalam van mewahnya. –
Read More...

Pesara dapat bantuan khas sempena Aidilfitri

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

KUALA LUMPUR: Penjawat awam Gred 1 hingga Gred 54 akan menerima Bayaran Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500 sebagai persiapan Hari Raya Aidilfitri. 

Seramai 684,000 pesara kerajaan juga akan menerima bantuan khas sama bernilai RM250 sebagai menghargai jasa perkhidmatan mereka. 

Pembayaran bantuan khas ini akan dibuat pada 15 Julai ini. 

Perkara ini diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, menerusi satu kenyataan petang ini. 


Najib yang juga Menteri Kewangan berkata, Bayaran Bantuan Khas Kewangan kepada penjawat awam dan pesara itu membabitkan peruntukan kewangan sebanyak RM890 juta. 

"Kerajaan berharap dengan bauaran Bantuan Khas Kewangan ini dapat meringankan beban kewangan kepada penjawat awam dan pesara bagi persiapan menyambut hari lebaran," katanya
.
Read More...