9.16.2014

Cabaran Liestar Award part 4

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

okay satu lagi tag yang aku dapat kali ini dari http://serbaalah.blogspot.com


No 1 apa erti kehidupan anda ??

> sempurna cukup serba serbi..

No 2 suka baca buku? buku jenis apa??

> ya.. tentang agama tetuama kiamat

No 3 apa hobi anda di masa lapang

> tulis blog buat auto postbaca manga dan tengok anime

No 4 apa impain anda

> kahwin dam mati di mekkah atau syahid

No 5 makanan kegemaran anda

> nasi goreng ayam

No 6 suka dengan lagiu genre apa

> islamik

No 7 apa yang anda lihat pada persekitaran anda

> persekitaran aku tenang dan damai dan jugak selamat


No 8 apa harapan anda tetap masyarkat masa kini

> saya tak tahu yang pasti malaysia masyarkatnya dah bertamadun kot

No 9 apa harapah anda nutuk malaysia

> agar menjadi negara maju

No 10 apa ketakutan anda

> ular sebab saya ni fobia dengan ular

No 11sertakan doa dan harapan anda di sini bagi doa panjang pun tak apa saya aminkan je

> Ya Allah Kau sembuhkan lah ayah ku ini dan berikan kesihatan untuk dia Ya Allah berikan kami kesabaran untuk hadapi cabaran ini kau jadikan impian aku satu kenyataan yang paling penting selamatkanlah ayah ku Ya Allah..

done untuk part ini nanti kalau ada lagi saya update lagi okay

Read More...

9.15.2014

Cabaran : Liestar Award Part 3

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

aku di tag olah http://fadzlinahamali.blogspot.com/


ini jawapan yang saya boleh bagi..

No 1 kaual anda jenia yang suka membaca anda akan baca berkaitan apa 

> agama dan berkaitan kiamat

No 2 waktu sekolah pegang jawatan apa best tak

> pengawas perpustakaan dan best boleh baca banyak buku

No 3 apa yang anda akan buat kalau crush depan mata

> maaf la saya ni tak crush dan tak pernah ada pun

No 4 waktu sukan sekolah jadi apa maskot atau jadi pompom girls

>pompom girl tu je yang boleh pun

No 5 kalau ada masalah pendam atau luah

> luah berlater sendiri hehe

No 6 siapa pelakon yang boleh buat anda cair

> senang cerita tak ada

No 7 blog @ v blog which one better

> vblog lagi baik sebab dia senang

No 8 pernah jatuh cinta sakit tak

>pernah dan perit sekali

No 9antara kawan atau sahabat yang mana satu okay

>sahabat setiap kali kita ada masalah

No 10 kata kata semangat yang sering anda guna setiap kali down

>okay okay don't give up okay your life is wonderful so dont be sad and be happy okay

Okay dah siap di jawab..


Read More...

Cabaran : Liestar Award part 2

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Di tag olah http://olahbersama.blogspot.com

ini jawapan yang saya boleh bagi..

okay soalan yang harus dijawab

No 1 Nama anda / maksud nama anda??

> Norasyimah Binti Saifullah/ Nur keberaniaan Binti Pedang Allah

No 2 Umur

> 24 tahun

No3  tarikh lahir anda dalam kelander islam

> 22 Jun 1990/ 02 Zulkeadah 1410 Hijrah.

No 4 berkerja/belajar/surirumah??. dan lain lain??

> penganggur yang terhormah dan lagi disenangi ramai aka blogger

No 5 impain anda

> ada 2 iaitu kahwin dan pergi Mekkah

No 6 bila nak capai impain anda

>tahun depan inshaallah / bila dapat panggilan Allah

No 7 Menu makan tengah hari andan kalau puasa menu berbuka puasa??

>selalunya nasi goreng ayam

No 8 menu yang suka dimasak oleh anda /pasangan anda kedai fav

> maggi gorang dan stik daging lembu/ hussin nasi kenadar guar cempedak

No 9 makanan yang paling mahal yang pernah anda makan

> stik daging burung unta harga RM 50.00 + orang belanja

No 10 port dalam malaysia yang mana paling best bagi anda

>tak tahu sebab saya ni bukan kaki melancong pun..

No 11 kenapa port itu best bagi anda

> tak tahu la sebab saya ni bukan kaki melancong pun tu yang tak tahu tu

siap dah jawab..,


Read More...

9.13.2014

Cabaran : Liebstar Award

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..



1) Pertama sekali aku ingin berterima kasih kepada blogger http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/ kerana sudi tag aku untuk Award ini.. Sebelum ini aku tak pernah jumpa pun dia ni dan ini pertama kali aku dengar pasal award ni..

2) Okay. Soalan pertama


Penulis yang aku minati?

 Yusuf Bin Abdullah Bin Yusuf Al Wabil MA..


Soalan kedua


Buku yang aku minati?

Tanda Tanda Kiamat. Tanda Kecil Dan Tanda Besar..


Soalan ketiga


Ahil Politik yang aku minati?

Datuk Nik Aziz Aka Tok Guru Nik Aziz..


Soalan keempat


Filem yang aku minati

Olso tak ada pun sebab tak beri apa apa feadah..


Soalan kelima?


Pelakon Malaysia yang aku minati?

Tak ada sebab tak beri feadah pun.. 

Soalan keenam?


Pelakon Korea yang aku minati?

Tak ada sebab tak ada feadah pun..


Soalan ketujuh?


Pelakon Hollywood yang aku minati?

Sama........ Tak minat pun sebab tak bagi contoh yang baik.. 


Soalan kelapan


Pengacara yang aku minati?

Ustaz Don 


Soalan kesembilan


Pendapat anda tentang orang Melayu yang suka bertutur dalan Bahasa Inggeris berbanding bahasa Melayu?


Tak tahu la sebab aku pun guna Bahasa Inggeris untuk bertutur dan aku rasa yang tak salah pun bertutur dalam Bahasa Inggeris dan jangan sekali lupa pada bahasa bonda kita yang sejak azali lagi kita menggunakannya.. Aku jugak guna bahasa lain selain bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu sebab bahasa jiwa bangsa kan.. 


Soalan kesepuluh


Blogger yang ingin aku contohi?


En Ben,Sifu HH(Hasrul Hassan) dan banyak lagi..


Soalan kesebelas


Jika aku sudah meninggal dunia suatu hari nanti aku mahu dikenali sebagai apa?


Aku ini ialah pengikrar perderma organ so aku ingin dikenali sebagai penderma organ bila aku meninggal dunia nanti..



Okay dah siap pun soalan yang ditanya memang mencabar dan payah gila nak jawab so ini lah jawapan yang aku boleh bagi ya kalau yang terasa dengan jawapan aku, aku minta maaf ya..

Okay ini syaratnya..

  • Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
  • Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  • Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000.
  • Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
  • Maklumkan kepada those bloggers.

3) Senarai rakan2 yang aku ingin tag...











4)  Dan ini soalan yang aku nak bagi 

1 Siapa nama Ibu Nabi Muhammad?
2  Siapa nama Ayah Nabi Yusuf ?
3 Nabi Isa akan diturunkan di mana dan Baginda membunuh siapa?
4  Nama dan sifat sifat Iman Mahdi beri dua sifatnya?
5  Bagi tempat keluarnya Iman Mahdi?
6  Berikan 25 Nama Nabi?
7  Berikan 2 sifat sifat Ya'juj Dan Ma'juj?
8  Berikan 2 sifat sifat Dajjal?
9  Berikan 12 tanda tanda kecil kiamat?
10 Berikan 5 tanda tanda besar kiamat?
11 Berikan 5 tanda tanda terakhir hari kiamat?


(hint. Boleh rujuk buku  Tanda Tanda Kiamat. Tanda Kecil Dan Tanda Besar.. Kalau ada.. Kalau tak ada sila guna Google).


Lepas tu link tu letak bahagian komen okay..


Read More...

9.10.2014

Segmen Ben Ashaari ; Impian ku seorang blogger

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

BEN ASHAARI

 I'm kedahan blogger ^_^\/


Tentang diri saya
( Copy dari About me sebab malas nak tulis peace yoo)

Nama saya mungkin korang dah tahu iaitu Norasyimah Binti Saifullah,Ayah saya Saifullah Bin Shamsuddin, Mak saya Akbari Bee Binti Badru Duja Khan(saya beketurunan India Khan) Mak saya tahun ni 52 dan ayah saya 53 tahun saya sayang sangat permata yang Allah bagi kat saya ni saya ada 5 adik beradik saya yang ketiga Yang sulung ialah Azizullah Bin Saifullah(30 tahun) Taken By Normazaini Mad Nor, yang kedua Ialah kakak saya Norasyikin Binti Saifullah(28 tahun)  dan yang ke tiga ialah saya Norasyimah Binti Saifullah(24 tahun) not single at all, Keempat Ialah adik lelaki saya ialah Nasrullah Bin Saifullah(23 tahun)(boleh dikatakan adik kembar saya)., kelima Ialah Adik perempuan saya ialah Noor Afifah Binti Saifullah(19 Tahun) . Okay dah cerita pasal keluarga saya sekarang ni cerita pasal kenapa saya buat blog ni... Saya buat blog ni saja je sebab nak mengisi masa lapang dan terikut ikut orang dah lama saya buat blog ni sejak 2009 la waktu saya tengok dekat satu majalah PC about blog so saya pun berminat nak buat tapi tak reti nak buat so saya pun cari la orang untuk ajar saya buat blog ni so saya berjumpa la dengan Sam kawan saya dia la ajar saya buat blog.. Lama lama saya berkawan dengan dia, dia tertarik dengan islam dan memeluk islam pada tahun lepas, sebelum tu dia pergi ke Mesir untuk belajar pasal Islam dan Allah.. Dia diislamkan pada tahun 2012.. Tapi Allah lebih sayangkan dia, dia dipanggil Allah pada 26 Ramadhan tahun lalu.. Nama Islam dia ialah Muhammad Ramadhan Bin Abdul Rahman.. Semoga Arwah ditempatkan dengan orang beriman Amin.. Dah la cerita pasal Ramadhan ni.. Okay sebenarnya saya ni penggemar Anime. Banyak Anime yang saya dah tengok terlalu banyak sampai saya pun boleh berbahasa jepun sikit sikit first saya suka Naruto, One Piece,Detective Conan Dan banyak lagi..... Sorry bagi peminat Kpop saya tak minat Kpop Justin Bieber One Direction dan banyak lagi la dan termasuklah JPop
tapi saya minat lagi Two Steps From Hell.
Dah la okay..
Saya ni penggemar roti apa saja jenis roti saya makan saya jugak penggemar susu panas dan bercoklat selain itu saya suka sangat makan nasi goreng yang mak saya masak..
minum pulak saya suka ice lemon tea tanpa gula saya jugak suka minum air kosong.
Saya teringin nak ke Mekkah nak buat haji lepas tu nak ke Jepun sebab saya ni minat sangat dengan Jepun saya pun tak tahu kenapa saya ni minat sangat dengan Jepun ni saya pun kat tahu tapi bukan sebab anime yang saya minat Jepun... Saya buat blog ni suka suka je saya tak tahu pulak boleh buat orang jadi terkenal..

Tentang blog aku pulak 

Blog aku ni blog copy paste(sorry ya)kebanyakkan entry ialah copy paste(tapi entry ini bukan copy paste ya ) ada jugak entry dari buah fikiran aku sendiri.. Kebanyakkan entry copy paste aku ambik dari laman laman berita seperti Berita Harian, Harian Matro dan sebagainya dan ada jugak dari laman laman wab yang lain misalan Amanz.my dan sebagainya lah tapi aku tak pernah lupa letakkan sumber aku dari mana.. 


Apa impian aku bila jadi blogger 

1 dapat ilmu yang berguna untuk diri sendiri dan orang lain 


2 dapat berkenalan dengan artis macam EN BAN sendiri 


3 kumpul duit untuk pergi Mekkah 


4 teringin nak dapat hadiah super bike 


5 kalau gejat tu impian sejak azali lagi.. Kalau boleh la nak Iphone ke Samsung yang terbaru yang skrin yang melangkung ke apa apa sajalah asal gajet.. dan satu lagi teringin nak jumpa EN BEN SENDIRI HEHE 



Apa pun aku dah berblog dari tahun 2009 lagi aku suka apa yang aku tulis ni ini ialah dari buah fikiran aku sendiri yang penting aku suka menulis dan aku suka mengcopy paste entri yang aku rasa baik dan bermanfaat bagi secara am bagi umat manusia dan khasnya bagi umat islam di dunia sebab entri ni akan kekal sampai bila bila sampai kita mati pun entri yang bermanfaat tu boleh digunakan dan kita beroleh pahala melaluinya.. 

Segmen ni dah tutup pukul 8 tadi lagi ni just nak tambah sikit lagi yang tertinggal tadi sepatutnya ada macam mana entah boleh hilang aku pun tak tahu.. 

Read More...

Iphone 6 dan iwatch

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Dulu pada tahun lepas aku ada la dengar tentang khabar angin tentang iphone 6 dan iwatch tu.. ingatkan khabar angin saja rupanya betul bukan cubaan pun nak memiliki iphone ni rasanya tak kot sebab aku ni bukan penggemar iphone setakat guna android cukup la tu pun lebih dari cukup kalau pandang orang bawah kita la.. dah selasa pakai android so kan tukar ke ios rasanya tak kot.. okay ini adalah rupa iphone 6 bagi yang tak tengok lagi la okay disertakan sekali dengan iwatch..


Okay yang besar tu iphone 6 yang kecik sikit tu iphone 6 plus.. sekali tengok macam Samsung punya smartphone la sebab butang kuasanya di bahagian tepi bukan di bahagian atas macam versi sebelum ini.. 


okay ini ialah iwatch pulak rekaannya berbentuk segi empat cantik dan agak kemas bagi aku la 



kilk semua gambar untuk tumbesaran 

walaupun aku tak suka jam berbentuk segi empat tapi yang ni paling awesome sekali sebab segi empatnya sangat cantik.... 





Okay gambar aku dapat dari Google dan Amanz 
( boleh layari laman wab diaorang di sini lahirnya sebuah cinta )
Kenapa aku kata yang di sini lahirnya sebuah cinta sebab di laman wab tu la saya jatuh cinta pada gajet...

Okay google pulak aku dapat dari sebuah laman wab ni http://mashable.com/


Okaylah dah azan subuh ni jom kita pergi solat subuh okay... tak sedar pun dah pukul 6.00 pagi banyak buat entry autopost.. dah tak boleh tido so buat la entri auto post kan..

Ini pendapat peribadi okay...
Read More...

Hampir 5 juta akuan gmail di hacking

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Hari ini, sejumlah alamat emel GMail bersama-sama kata laluan telah diterbitkan di web, yang mana merangkumi pengumpulan data daripada pelbagai perkhidmatan pada suatu tempoh masa yang lama.
Daripada apa yang diketahui, ia berkemungkinan dikumpulkan melalui kaedah phishing dan beberapa kaedah yang lain. Beberapa pengguna turut mengatakan yang mana kata laluan yang diperlihatkan adalah sehingga kata laluan yang digunakan sekitar tujuh tahun yang lepas. Bagaimanakah ia dikumpulkan masih tidak diketahui, dan ia tidak berlaku disebabkan oleh pencerobohan pada sistem Google.
Boleh dikatakan kebanyakkan akaun GMail yang diterbitkan itu telah pun sedia mengubah kata laluan mereka. Apa pun, untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini terjadi, pengguna boleh mengaktifkan sokongan dwi-pengesahan untuk memastikan akaun mereka benar-benar selamat.
Selain daripada akaun GMail, fail yang tertiris ke web ini turut memperlihatkan akaun daripada beberapa perkhidmatan emel terkemuka yang lain

Bikin hati aku takut je tapi password aku memang kaw aku dah pakai dekat nak masuk 2 tahun dah password ni memang panjang,selasa dan mudah diingat la pada aku yang menggunakan apa saya yang aku kena ingat atau yang aku ingin ingat.,. ingat kalau nak buat password tu biar yang senang diingat.. okay.. 


Okay sumber ni datang dari http://amanz.my/

P/s Laman yang paling aku percaya.. 
Read More...

Beware okay love you...

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Dr Hardik Shah CMO, Civil Hospital Mumbai


  1. Do not drink APPYFIZZ. It contains Cancer causing agent
  2. Do't eat Mentos before or after drinking Coke or Pepsi because ten person will die immediately as the mixture becomes CYANIDE..
  3. Don't eat Kurkure because it contains high amount of Plastic if yo don't sleivev burn Kurkure and you can see plastic..
  4. Avoid these tablets they are vary dangerous.
  •  D-cole
  • VicksAction-500 
  • Actified
  • Coldarin
  • Cosome
  • Nice
  • Nimulid
  • Cetrizet_D
They contain Phenya Propanol Amide PPA. Which causes Strokes & Are banned in USA

Dr of the United states hes found new cancer in human beings, cause by Sliver Nitro Oxide. Whenever you buy recharge cards, don't scratch with your nails, as it contains Sliver Nitro Oxide
coating and can cause skin cancer..

Important health tips
Answer phone calls with the left ear
Don't take your medicine with cold water
Don't eats heavy meals after 5 pm
Drink more water in the morning, less at night
Best sleeping time is from 10 pm to 4 am
Don't lie down immediately taking medicine or after meals
When phone's battery is low to last bar, don't answer the phone because the radiation is 1000 time stronger..







Read More...

9.03.2014

Saya tidak tahu nama pokok ini

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Saya tidak tahu nama pokok ini. Baik nama kampung,atau nama saintifiknya, memang saya tidak tahu. Kenal dah lama. Zaman kecik2 dulu, selalu kutip dan buat main masak2.
Rupanya pokok ini mustajab..
Ketika mama diserang denggi, ada auntie katil sebelah selalu minum air hijau, katanya ubatan herba. Satu hari, anak lelakinya bawa pokok ini kepada mama dan bagitahu mama, kaum cina selalu guna pokok ini sebagai rawatan denggi. Tujuannya untuk naikkan platlet pesakit. Kami pun mencuba. Alhamdulillah, sehari selepas mencuba, platlet mama naik, dan esoknya dilepaskan keluar ward.
Ketika suami saya Imran Arif diserang denggi, mama kirimkan sekotak pokok ini yg dikutipnya di tepi2 rumah memandangkan suami alergi kepada ketam. Alhamdulillah, denggi suami juga pantas kesembuhannya.
Di kesempatan ini, saya share ilmu yg kami dapati dari auntie dan keluarganya. Kita berusaha, Allah juga yg berkuasa untuk memberi kesembuhan, InsyaAllah..
Cara consume:
Kisar pokok ini yg dipotong sehingga akar umbi dengan brown sugar. Kemudian tapis, dan minum. Rasa? Suami ckp, rasanya mcm air tebu. Berapa sudu gula? Secukup rasa. Jangan sampai kena kencing manis plak.

Nur Farhana Noor Musa's photo.Nur Farhana Noor Musa's photo.
Read More...

9.02.2014

iklan yang mengejutkan orang ramai

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Di Bostan, Amerika Syarikat, iklan bertajuk ‘One Word’ yang dipamerkan pada sistem kerataapi bawah tanah sangat mengejutkan. Iklan ini dilancarkan oleh ‘Ads Angainst Apartheid’ (AAA) bertujuan mempersoalkan dan menyedarkan tentang kekejaman Israel dalam isu keamanan timur tengah.
Iklan ini telah menjadi tajuk utama di akhbar-akhbar utama Palestin dan Israel. Chadi Salamoun, Presiden kepada organisasi AAA menyatakan:
“Iklan ini berdasarkan fakta dan disokong oleh organisasi hak asasi manusia yang berwibawa dan pertubuhan-pertubuhan antarabangsa, termasuk Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu,” kata Chadi Salamoun, Presiden AAA, yang menambah bahawa “jika iklan ini mengejutkan, itu kerana realitinya adalah mengejutkan. ”
Richard Colbath-Hess, ahli fakulti Universiti Massachusetts Yahudi-Amerika, dan pengasas bersama AAA, menyatakan bahawa “wang cukai Amerika membantu kerajaan Israel mengekalkan penjajahan tentera yang amat kejam dan telah menafikan hak asasi rakyat Palestin selama beberapa dekad. Iklan ini menunjukkan penjajahan Israel dan apartheid benar-benar kelihatan dan adalah penting untuk rakyat Amerika mengetahui.”
Organisasi AAA merancang untuk memperluaskan kempem di bandar-bandar lain seluruh Amerika.

Sumber dan gambar boleh dilihat di sini
Read More...

Period Tracker

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO

Period Tracker - screenshotPeriod Tracker - screenshot
Period Tracker - screenshotPeriod Tracker - screenshot
Period Tracker - screenshotPeriod Tracker - screenshot

Description
Period Tracker, the easiest way to track your periods is now on Android!
* Press a button at the start of your period every month. Period Tracker logs your dates and calculates the average of your past 3 months' menstrual cycles to predict the start date of your next period.
* View your current and future period dates, ovulation and fertile days, your moods and your symptoms in a simple month-view calendar.
* Decorate your phone with an icon that looks great on your home screen and that's discreet. It reads simply "P Tracker."
Period Tracker is FILLED WITH FEATURES.
* Take daily notes of moods, symptoms, and intimacy.
* Easily view the number of days until next period or number of days late.
* Know when you're fertile with flowers that show on your homescreen during your predicted ovulation and eight day "fertile window."
Period Tracker has been raved about by thousands of users.
MommaRed - "I really like this application. It is easy to use, easy to track and plan for upcoming events. The recent updates have made it even better. One of my favorite apps."
Blanczz226 - "This is one of my favorite apps. I use it every month and it's extremely accurate. Worth the $ for sure"
GeekSugar.com - "Period Tracker is the ultimate menstrual mentor. You enter in your info, and it tracks your cycles, letting you keep notes about your activities and well being, all the while using twee 'lil hearts and flowers to denote important days."
Celstemc - "One of my first apps and I am completely in love with it! Won't use another one like it!! Cute and easy to use!"

Good app for women to tracker period 

Read More...

Jabatan Kastam Kuala Lumpur

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO



PETALING JAYA: Jabatan Kastam Kuala Lumpur merampas lapan unit kontena mengandungi 73.69 juta batang rokok seludup pelbagai jenama bernilai lebih RM4 juta di Pelabuhan Klang dan Johor dari Januari hingga Ogos lepas.
Pengarahnya, Datuk Mohd Isa Endot berkata, rokok yang dirampas melibatkan cukai lebih RM37 juta.
Bercakap pada sidang media di pejabatnya di sini hari ini, beliau berkata siasatan mendapati kegiatan tersebut didalangi oleh sindiket antarabangsa.
Mereka menggunakan Pelabuhan Zon Bebas di Malaysia sebagai transit untuk menyeludup rokok itu ke negara ketiga, kata beliau.
Mohd Isa menyeru orang ramai memberi kerjasama kepada pihak kastam dengan menyalurkan maklumat penyeludupan menerusi talian bebas tol kastam di 1800-88-8855.

Read More...

Cek ni orang kedah tau dak

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PERMURAH LAGI MAHA PENYAYANG, ASSALAMULAIKUM HELLO


Kilk untuk besaq


Klik untuk besaq 


Kilk untuk besaq





Cek ni orang kedah tau dak.. bila cek jumpa budak kurang ajaq ni cek nak pulaq pala dia 360 darjah... jangan ingat hang ingat dok kl tu bast ka tak bast langsung tau dak dah la mahai nak mampoih.. tolong na jangan nak hina kedah nanti agong p pulaq pala hang tak naya la tak tau la 

Read More...

beware with this wabsite

Salam semua... Pagi ni terima pesanan dr wasap group ustaz zainudin dr jabatan agama islam selangor, dia suh sebarkan perkara ini.. Puak yahudi dengan sengaja telah membina beberapa website untuk menyebarkan maklumat yang salah mengenai Al-Quran dan Hadis, dengan itu sila berhati-hati terhadap websites berikut & beritahu sahabat lain.

1.www.answering-islam.org
2.www.aboutislam.com
3.www.thequran.com
4.www.Allahassurance.com

Tolong kirim pesanan ini kepada seramai muslim yang boleh kerana jika tidak mungkin ramai orang islam akan mendapat maklumat yang salah mengenai agama Islam.

Dpt info ni.. Tadi ada mintak ustaz kat UM check... Dia kata betul.. Plg bahaya adalah answeringislam...
Copy paste info dr group lain..



Read More...