1.17.2015

Contest SEO – Malaysia Best Blog 2015

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Malaysia Best Blog - 2015


Contest SEO – Malaysia Best Blog 2015


Saya mulainya dengan Bismillah. First time saya join contest yang basar begini saya rasa gementar dan teruja untuk menyertainya contest ni cukup besar bagi saya, saya join ini sekadar ingin memberitahu yang saya cukup kagum dengan blogger yang saya akan nyatakan ... 



Yang saya tahu pertandingan ini berlangsung selama 3 bulan, tiga bulan ini cukup untuk sesorang untuk karang article contest ini.. Ia bermula dari 15 Januari 2015 hingglah 31 Mac 2015.. Hadiah contest ini berupa wang tunai sebanyak RM 1500 untuk pemenang dan RM 50 untuk saguhati dan tempat ke sepuluh.. INGAT TARIKH TUTUPNYA 18 FAB 2015  




Sepanjang saya menjadi blogger saya bertemu dengan pelbagai blogger yang popular dan tidak saya rasa bertuah dapat kenal orang macam


Ohh dialah sumber saya bila saya putus asa dalam blog ni, blog dia memang cantik dan kemas saya suka masuk tapi saya malu nak mengomen.. Denaihati ini satu platfom untuk blogger baru atau newbie untuk belajar pasal SEO saya pun mula belajar pasal SEO dari blogger Danaihati.. Saya rasa macam saya mudah faham apa yang blogger Denaihati sampaikan.. 



Okay saya akan ceritakan apa yang menarik tentang Hasrul Hassan atau dikenali sebagai Sifu HH.
Saya banyak memggunakan tutorial dia termasuklah SEO  yang dia ajarkan melalui blog  dia dan cara buat duit dengan blog ini saya bersyukur dapat kenal dengan Sifu HH ni.



Okay blog ini yang asyik memceritakan pasal anak anak dia si Qhaliff yang cute handsome dan Zehra si comel dan blog ini banyak memceritakan pasal gajet dan prodak kesihatan 



Blogger pesakit SLE atau Lupus ini banyak memberi pengajaran bagi saya untuk saya sentiasa bersyukur. Banyak tutorial dari blogger ni yang membantu saya.. 



Sebuah blog yang mengajar tentang tips untuk blogging dan sebuah blog tentang perenting dan lifestyle 



Sebuah blog tentang Fotografi dan masakan dan juga blog tentang kehidupan beliau suka memceritakan tentang anak anak murid beliau.. 


Sebuah blog tentang Fotografi,perkahwinan dan kehidupan beliau..



Sebuah blog tentang tips, motivasi, prodak kencantikan dan kehidupan beliau... 



Sebuah blog tentang advertorial, sebuah blog yang suka buat segmen dan contest dan kehidupan keluarga beliau... 



Sebuah blog tentang berita tempatan dan luar negara, sebuah blog tentang peminat Chelsea..


Oh Duit

Sebuah blog tentang macam mana nak manjana pendapatan melalui blog dan sebuah blog baru untuk saya terokai.. 



So apa tunggu lagi saya dah join... Mari menyertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com dan ditaja oleh (*akan ditambah kemudian jika ada penaja)

Lagi blogger yang saya rasa popular ialah :-

12 Eraz Fadli

13  Sheda Ucu

14 Emas Putih

15 Najeeb Abdullah

16 Pari Pari Putih

17 Kucha Lana

18 Ainaa Ina

19 Putra Nubhan

20 Tengku Butang

21 Hazama Fadhil

22 Abang Ensem

23 Bro Framestone 

24 Wan Syahiah

25 Fatin Liyana

26 Namee Roslan

27 Rad Mummay

28 Cik Epal

29 Mohd Izahar Sabtu

30 Suria Lekat Lekit

31 Mahadi Mohammad Arifin

32 Rosmadi Shakri

33 Aswan Azmy

34 Oh Senyum

35 Zie Madini

36 Ahmad Faris

37 Pen Patah

39 Dapur Tanpa Sempadan

40 Borak Kosong

41 Aman Firdaus

42 Farah Waheda Wahid

43 Mawardi Yunus

44 Lyssa Faizureen 

45 Yumida

46 Hafizzy Aziz

47 Hadi Ismail

48 Yuyu Zulaikha

49 Hazwan Hairy

50 Oh Media



36 comments:

  1. aum...tetiba tgk ada nama..jeng3...hehehehe... goodlcuk... insyaallah nk join gak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. join la zaza best tau hehe tengok hadiah yang bakal dapat tu

      Delete
  2. Saya dah terima penyertaan anda. Selalu-selalulah jenguk Ohduit selepas ini ye ..hehe :)

    ReplyDelete
  3. datang menjejak blog terbaik dari mizzseven.jom terjah http://sallyadan.blogspot.com/2015/01/contest-seo-malaysia-best-blog-2015.html

    lihat siapa yang terbaik dari kacamata saya.

    ReplyDelete
  4. ada boni kacak blog sahabat aku wah mesti terjah blog lainnya

    ReplyDelete
  5. Semua blog yang bagus untuk dilawati. Semoga berjaya.

    ReplyDelete
  6. Memang ramai sungguh yang best dalam Malaysia Best Blog 2015 ni.

    ReplyDelete
  7. Ramai lagi yang layak berada di dalam list Malaysia best blog 2015 ... :)

    Terima kasih kerana senaraikan blog saya dalm ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala bro memang terbaiklah sebab brolah saya masih di sini tau sebab saya penuh berputus asa dengan dunia blog ni bila saya baca bloh bro saya jadi yakin kembali dan teruskan berada dalam dunia ni.. Bro ni setanding dengan bro Danaihati dua blog yang bagi saya semangat untuk berjaya walaupun lambat..

      Delete
  8. adeh tak sangka saya pun popular..terima kasih sebab selitkan juga nama saya..semoga berjaya dalam kontest nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang layak pun bro.. terbaik wokk.. hehe

      Delete
    2. Ala bro memang terbaiklah sebab tu saya masukkan dalam list

      Delete
  9. Good luck yek.. bukan senang nak pilih blog kan? hehe

    ReplyDelete
  10. Fuh banyaknya! Namun apapun mereka semuanya hebat-hebat belaka. Semoga anda berjaya ya dalam kontest ini.. :)

    Mintak tolong VOTED saya kat sini boleh? Klik voted sahaja. Terima kasih :)

    http://bit.ly/ambankamir

    ReplyDelete
  11. Salam... datang berkunjung lagi, banyak kali lawat, tak salahkan. Semoga berjaya.

    Jom kunjungi entri berkaitan:
    Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete
  12. Salam... datang berkunjung lagi, banyak kali lawat, tak salahkan. Semoga berjaya.

    Jom kunjungi entri berkaitan:
    Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete
  13. Susahkan nak senaraikan yang best dan popular... Tu yang berpuluh2 blog tersenarai... Semuanya adalah terbaik!
    Semoga berjaya ya :)

    ReplyDelete
  14. Semoga berjaya. sessi bw & terjah dari http://ohduit.com/senarai-peserta-contest-seo-malaysia-best-blog-2015/ :)

    ReplyDelete
  15. Wah..mizz seven dah join. Semoga berjaya :-)

    ReplyDelete
  16. Ruby pun join juga. Saje-saje cuba. Selamat berjaya dari ruby.my. :)

    ReplyDelete
  17. selamat berjaya.. hehe saya pun join.. try test cuba :D

    ReplyDelete
  18. wahhh... thanks ya mia ada dalam senarai..... sukanya..

    gud luck ok..

    ReplyDelete
  19. memang hebat ! good luck yee
    Selamat Bersegmen :)
    http://mellyareenza.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. semoga berjaya dalam kontest ini nanti..jadi blogger tak boleh malu..expose diri supaya orang kenal kita..

    ReplyDelete
  21. Semoga berjaya untuk kontes Malaysia Best Blog 2015 ini ya. Harap menjadi blogger yang sukses selepas ini.

    ReplyDelete
  22. Semoga berjaya ye !!

    Ikhlas - Bakul2011

    www.bakul2011.com

    ReplyDelete
  23. Datang menjenguk
    Salam perkenalan, semoga berjaya dalam kontest
    Malaysia Best Blog 2015

    ReplyDelete
  24. Gudluck.. :)

    44 pemenang dicari!!!

    Antara hadiah2 yang bakal dimenangi:
    - Kain Batik Sarawak - 1 pemenang
    - Kain Pelikat - 2 pemenang
    - Minyak Angin Aromaterapi Fresh Care / Safe Care / Javaspa - 1 pemenang
    - Pin Shawl - 2 pemenang
    - Blause - 1 pemenang
    - Skirt Labuh Lcyra - 1 pemenang
    - Cash RM30 - 1 pemenang
    - Cash RM10 - 2 pemenang
    - Topup RM10 - 3 pemenang
    - PVC Keychain - 30 pemenang

    Jemput join segmen bagi yang belum join jika sudi.. "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei" Tq..

    Jom terjah entry terkini "Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur"

    ReplyDelete
  25. Terbaek... :)

    44 pemenang dicari!!!

    Antara hadiah2 yang bakal dimenangi:
    - Kain Batik Sarawak - 1 pemenang
    - Kain Pelikat - 2 pemenang
    - Minyak Angin Aromaterapi Fresh Care / Safe Care / Javaspa - 1 pemenang
    - Pin Shawl - 2 pemenang
    - Blause - 1 pemenang
    - Skirt Labuh Lcyra - 1 pemenang
    - Cash RM30 - 1 pemenang
    - Cash RM10 - 2 pemenang
    - Topup RM10 - 3 pemenang
    - PVC Keychain - 30 pemenang

    Jemput join segmen bagi yang belum join jika sudi.. "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei" Tq..

    Jom terjah entry terkini "Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur"

    ReplyDelete
  26. Hello !
    Welcome to the "Directory Blogspot"
    We are pleased to accept your blog in the division: MALAYSIA
    with the number: 740
    We hope that you will know our website from you friends,
    Invite your friends by giving them the "Directory award"
    This is the only way to expand the site.
    The activity is only friendly
    Important! Remember to follow our blog. thank you
    Have a great day
    friendly
    Chris
    For other bloggers who read this text come-register
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Asia%20Malaysia____________760%20%20Members
    Imperative to follow our blog to validate your registration
    Thank you for your understanding
    ++++
    Get a special price "Directory award" for your blog! with compliments
    Best Regards
    Chris
    A pleasure to offer you a degree for your site
    http://nsm08.casimages.com/img/2015/04/22//15042212171618874513195366.png

    Invite your friends to join the Directory Blogspot
    ++++++
    Hello!
    Selamat datang ke "Direktori Blogspot"
    Kami gembira untuk menerima blog anda di bahagian ini: MALAYSIA
    dengan bilangan: 740
    Kami berharap anda akan tahu laman web kami dari kamu sahabat,
    Jemput rakan-rakan anda dengan memberi mereka "Anugerah Direktori" yang
    Ini adalah satu-satunya cara untuk mengembangkan laman web ini.
    Aktiviti ini hanya mesra
    Penting! Ingat untuk mengikuti blog kami. terima kasih
    Mempunyai hari yang hebat
    mesra
    Chris
    Untuk blogger lain yang membaca teks ini datang-daftar
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Asia%20Malaysia____________760%20%20Members
    Penting untuk mengikuti blog kami untuk mengesahkan pendaftaran anda
    Terima kasih kerana memahami
    ++++
    Dapatkan harga istimewa "Anugerah Direktori" untuk blog anda! dengan pujian
    Salam
    Chris
    keseronokan A untuk menawarkan anda satu darjah untuk laman web anda
    http://nsm08.casimages.com/img/2015/04/22//15042212171618874513195366.png

    Jemput rakan anda untuk menyertai Direktori Blogspot

    ReplyDelete


Disclaimer : This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not Involve any other parties.The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog. Any action without permission is strictly prohibited.