4.09.2015

BloggerTalk : 5 Perkara Menarik Tentang Negeri Mizzseven(Kedah)

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..



Okay minggu ni punya sagmen iaitu 5 perkara menarik tentang negeri Kedah Darul Aman ni ialah


1) Kami ada padi digelar negeri jelapang padi dan kami pengular beras untuk negara..


2) Kami ada Pulau Langkawi pulau peraniginan yang cantik dan menarik kat situ gak ada makam Mahsuri.. Pulau Langkawi jugak pulau bebas cukai 


dan ada sky bridge yang tertinggi di Malaysia dan ke 3 tertinggi di asia 


3) kami ada satu makanan yang sangat popular di sini iaitu bihun sup utara sedap kot memang terangkat disediakan dengan sambal cili kering tu yang buat dia terangkat.. Tapi kat kawasan Nora duduk ni ada satu lagi bihun sup iaitu Bihun Sup Puaka perhhh Allah sedap kot 


Bihun Sup Utara 


Bihun Sup Puaka 

4) ada sesuatu yang tak boleh diceritakan dia sini sorry okay 


5 Kami ada gunung Jerai yang kat atasnya ada hotel yang bergitu cantik sekali 



Okay sampai di sinilah okay nak ping entry kat group whatsapp.. 


1 comment:

  1. Paling suka g kedah sbb suasana padi dia sgt heavenn.. Hihi

    ReplyDelete


Disclaimer : This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not Involve any other parties.The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog. Any action without permission is strictly prohibited.