8.27.2015

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.


Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 31 Ogos 2015.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.

nak join giveaway ini, sila klik pada banner..

Read More...

DAH KENAPA BERGADUH KAT HOSPITAL..

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

DARI HARIAN METRO

Kota Bharu: Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) mengesahkan berlaku pergaduhan antara beberapa pelawat dan pengawal keselamatan di hospital itu seperti tersebar di laman sosial Facebook semalam.
Pergaduhan yang berlaku petang semalam itu dipercayai akibat salah faham mengenai kebenaran memasuki wad yang dijaga rapi.
Ia menyaksikan pengawal keselamatan itu dipukul dan ditumbuk.
Pegawai Perhubungan Awam HRPZ II Zaid Ahmad berkata, pelawat itu dipercayai tidak berpuas hati apabila pengawal keselamatan menghalangnya membawa kanak-kanak ke dalam wad itu.
"Untuk makluman wad berkenaan amat sensitif kerana menempatkan pesakit yang mempunyai masalah berkaitan pernafasan.
"Ia adalah wad separa unit rawatan rapi (ICU) dan orang awam sepatutnya memahami tujuan pihak hospital mengadakan undang-undang kawalan itu, demi untuk kebaikan semua," katanya di sini, hari ini.
Zaid juga memberitahu pihaknya mengamalkan polisi mesra pelawat terhadap mereka yang mahu menziarahi pesakit ketika waktu melawat.
Bagaimanapun, wad sensitif seperti wad separa ICU, ICU, Unit Rawatan Koronari (CCU) dan Wad Pergantungan Tinggi (HDW) perlukan kawalan ketat.


DEKAT HOSPITAL PUN NAK BERGADUH KE MEMANG WAD ICU TU KANAK KANAK TAK BOLEH MASUK SEBAB IMUN KANAK KANAK MASIH TAK KUAT MACAM ORANG DEWASA LAGIPUN HOSPIRTAL NI BERHANTU SIKIT..







Read More...

KISAH HIDUP TANPA IBU BAPA

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

KISAH INI MIZZ JUMPA DI FACEBOOK YANG MEMBUAT HATI MIZZ MENANGIS BILA MIZZ MEMBACANYA
MZZ DAH DAPAT KEBENARAN DARI PEMILIK CERITA INI




Handsome kann pemilik cerita di bawah..

Sorry Mizz tak boleh bagitahu nama dia

14 tahun dah aku hidup sendiri.. berdikari.. Sejak mak ayah meninggal semasa aku masih di tingkatan 1.. Sakit aku.. Gembira aku.. Sedih aku.. Semua aku tanggung sendiri.. Ambil report card sendiri.. Dapat anugerah pelajar melayu terbaik stpm di sekolah pun aku raikan sendiri.. Dapat top 5 pelajar terbaik upsi batch aku.. Tp x mng.. Pun raikan sendiri.. Hehe .. Ingat lagi dulu.. Masuk asrama.. Cuba utk berdikari.. Sbb kAkak bukan orang senang.. Anaknya ramai.. aku x nak susahkan dia.. aku dengan tekad dan matangnya.. mohon asrama kat sekolah.. isi borang sendiri.. dan bermulalah kehidupan aku di asrama..kat asrama best.. ada kawan.. tp sedih sebab x ada family dtg melawat.. Kakak adalh dtg. Tp dis pun busy... sabtu ahad bila kawan2 keluar dengan family.. aku hanya pandang dari tingkap sambil menyapu air mata.. bila mereka pulang.. aku tgk mrk bawa kotak kfc.. bag baru.. baju baru.. mcm mcm lah.. aku hanya pandang dari jauh.. panjang lg kisah di asrama.. namun.. aku stop disini shj.. Kalau nk cerita lagi.. Pasti aku akan menangis.. Alam remaja ku bermula.. Dapat masuk universiti.. Persediaan nak masuk UPSI .. Semua aku uruskan sendiri.. Naik turun bas.. Nk pergi beli barang.. Excitednya.. Plg aku banggakan.. Aku Bayar yuran pertama UPSI guna duit keje cuci pinggan.. Siang malam aku basuh pinggan.. Tekad sblm masuk upsi.. Aku nk belajar betul2.. Nk dpt first class.. X nk bayar ptptn.. Yes.. Aku berjaya lakukan.. Rm34000 x perlu bayar 1 sen pun.. Waktu Kat sekolah aku x akan cari pasal.. Org buli aku.. Ejek aku.. Kacau aku.. Aku biarkan je.. Nape? Sbb x ada org nak backup aku lau aku bergaduh. Cikgu akan panggil parent.. Mak ayah mrk akan dtg sekolah.. Mak ayah aku mana boleh dtgkan.. Sejak sekolah lg Tinggal di asrama.. Bila Masuk u.. Sewa bilik. Dah kerja skrg pun Menyewa bilik sendiri.. Ramai tanya nape x kahwin? Maaf.. Jodoh saya belum sampai.. Bila x ada parent.. Mcm ni lah.. X ada org nak uruskan.. Nk tolong fikirkan majlis ku.. In sya Allah.. Jodohku dalam perjalanan.. Sejak di bangku sekolah.. Aku Dah pandai kerja.. Sapu sampah... Cabut rumput.. Cuci pinggan.. Cuci sayur.. Bancuh air.. Jual kerepek.. Nak cari duit untuk belajar.. Makan x boleh memiilih.. Kalau memilih... Pasti lapar.. Pernah dimarahi kerana membuka tutup saji di dapur.. Aku tidur dengan kelaparan.. Aku tidak marah.. Cuba be positif.. Pujuk diri.. Menumpang orang yang susah.. Mrk pun x cukup makan .. Sbb tu mrk marah.. Aku sayang mrk.. Tiada dendam.. Masih berhubungan baik hingga ke hari ini.. Anggap peristiwa tutup saji tidak disengajakan.. Dan aku rasa tenang beranggapan begitu..Aku x dimanjakan.. Aku x dimewahkan.. Apa aku nak.. Aku kena usaha sendiri.. Itu dugaan dan cabaran hidup aku.. Menjadikan aku seseorang pada hari ini.. Hari ini aku seorang guru.. Aku gembira.. Itu cita-cita aku.. Bila dikenang Apalah sangat kesusahan lalu.. Susah payah aku dahulu.. Mendewasakan aku .. menjadi kan aku insan yang tabah.. Terima kasih semua sebahagian dari kenangam hidup ku.. Maaf andai ada menyakiti.. Ber tabah lah kita.. Allah menguji insan yang mampu sahaja.. Itu tandanya kita insan yang kuat..
setiap kali pulang ke kampung.. aku melawat pusara ibu dan ayah.. Pernah aku titipkan satu kata "mak.. adik dah jadi cikgu.. adik dah ada kerja.. maaf sbb x dpt jd doktor.. adik x minat fizik bio kimia.. tapi adik janji.. adik akan ajar murid murid adik.. moga ada antara mereka menjadi doktor.. mak sehingga kita berjumpa lagi".. mak Al-fatihah.. moga adik menjadi kebanggaan mak.. sayang mak ...
jangan di kira harta orang.. Rezeki orang.. jangan peduli kemewahan orang lain.. itu rezeki mereka.. rezeki kita in sya Allah.. akan ada lah.. lambat atau cepat je.. lau x ada.. in sya Allah.. kat akhirat pasti ada nanti.. sentiasa belajar merasa cukup.. in sya Allah pasti bahagia dan gembira..
Pada yang terjatuh.. Bangun lah.. Dihadapan ada sesuatu yang indah.. Coretan ini untuk semua yang rasa hidup mereka malang.. Bukan untuk aku banggakan.. Ingatlah hidup ini sangat indah.. Kita yg pilih.. Mahu tersenyum ke.. Mahu menangis ke..
U can angry.. But until when.. U can sad.. But until when? Every second is ur change to be someone.. To Get what u want., rather than cry.. Better i smile.. Rather then look back better i run to my future.. Go go.. Life is wonderful..
Tq semua pada yang pernah menghulurkan bantuan.. Tq



MIZZ BERUNTUNG KERANA MAK DAN AYAH MIZZ MASIH ADA DAN MASIH SIHAT TAPI MACAM KALAU NASIB MIZZ MACAM BELIAU.. MISS TAK BOLEH BANYANGKAN MACAM MANA NASIB MIZZ KALAU TAK DA MAK AYAH MIZZ MASIH BERGANTUNG HARAP DARI MAK DAN AYAH MIZZ SEMUA NASIB YANG ADA ATAS DUNIA NI BUKAN BAIK ADA YANG TIDAK BERNASIB BAIK DAN ADA YANG BERTUAH








Read More...

8.26.2015

LELAKI YANG BERNAMA "TUHAN" DISURUH TUKAR NAMA

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

NAMANYA TUHAN..

KENAPA DIA BERNAMA TUHAN??

OKAY DARI SINAR HARIAN PUNYA WEBSITE

SURABAYA - INDONESIA. Penguat kuasa agama di Jawa Timur menggesa seorang lelaki yang bernama 'Tuhan' supaya mengubah namanya.
 
Menurut Ketua Majlis Ulama Indonesia (MUI) Bahagian Jawa Timur, manusia tidak layak menjadikan perkataan 'Tuhan' sebagai sebahagian daripada nama mereka. 
 
"Jangan sampai manusia menyembah (manusia) bernama 'Tuhan' nanti," kata Abdussomad Bukhor kepada detiknews.com, semalam.
 
Abdussomad juga menerangkan bahawa penggunaan nama 'Tuhan' pada nama manusia adalah tidak sesuai dan tepat.
 
"'Tuhan' memang nama yang baik, tapi tidak sesuai, kerana ia mensyirikkan Tuhan (sebenar). Tuhan adalah zat yang disembah," katanya lagi.
 
Beliau mencadangkan supaya lelaki tersebut mengubah namanya atau menambah apa-apa nama di hadapan 'Tuhan'. 
 
Sementara itu, kad pengenalan lelaki berkenaan telah diambil sehinggalah beliau mengubah namanya.




OKAY LELAKI YANG BERNAMA TUHAN TU IALAH ISALM DAN DIA TIDAK SEPATUTNYA BERNAMA MACAM TU SEBEB BOLEH MENSYIRIKAN TUHAN DIA







Read More...

Wartawan dan jurukemera ditembak mati sewaktu temuramah live

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Video ini telah dipadam oleh Youtube

dan dari Siakap Keli





Gambar wartawan dan jurukemera

Roanoke, Virginia: Seorang wartawan dan jurukamera stesen televisyen CBS mati setelah mereka berdua ditembak oleh seorang lelaki ketika sedang membuat satu temuramah secara langsung di Plaza Bridgewater di Moneta, Virginia.

Menurut laporan dari Harian Metro, Alison ketika kejadian sedang menemuramah seorang wanita mengenai isu pelancongan apabila jurukameranya jatuh selepas ditembak.

Video kejadian turut disiarkan secara 'live'.

Stesen berkenaan dengan segera menutup temuramah tersebut beberapa saat selepas kejadian.

Gambar suspek telah pun berjaya diambil dari video kamera jurukamera yang maut.

Dalam perkembangan terbaru, Gabenor Virginia berkata penembak adalah seorang bekas pekerja yang tidak berpuas hati dengan stesen televisyen berkenaan. 

takziah buat keluarga..

Read More...

8.25.2015

IT SAD BUT TRUE

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

SEDIH TAPI INI KEBANARANNYA






















Credit By artpeoplegallery.com













Read More...

8.22.2015

6 JENIS FOTO FFACEBOOK YANG SELALU DIGUNAKAN

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

DARI PAGE FACEBOOK SUKAN STAR TV 















OKAY KORANG TAHAP MANA?? MIZZ TAK ADA DALAM NI






Read More...

SELAPAS DIPERKOSA BERAMAI, MATANYA DICUNGIK PULAK

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Betapa kejamnya keluarga seorang remaja berumur 16 tahun ini

Jeneral Pinedo (Argentina): Seorang remaja diperkosa sekumpulan lelaki sebelum kakaknya mencungkil matanya dalam satu upacara ‘mengusir syaitan.’
Mangsa yang berusia 16 tahun kini dalam keadaan tenat di hospital selepas kejadian itu.
Keluarganya mengaku mereka sendiri yang merancangnya kerana percaya mangsa dirasuk.
Selepas diperkosa secara bergilir-gilir, remaja berkenaan dibaringkan dan kakaknya mencungkil kedua-dua matanya.
Polis menahan si kakak yang mendakwa seorang paderi tempatan mengarahkannya untuk mencungkil mata mangsa sebagai cara untuk mengusir syaitan yang sering dilihat adiknya.







Credit : Hmatro








Read More...

8.20.2015

Segmen: U Follow I Follow

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..




NAK JOIN BOLEH KE HERE 


Read More...

ENTRY AMAL : RAYUAN BANTUAN ADIK SYAIFIQAH DALILI

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..









Rayuan kepada orang ramai untuk menyalurkan bantuan semampu mungkin untuk adik kepada adik Syafiqah Dalili yang menghidapi penyakit Biliary Atresia (kegagalan fungsi hati). 
Tarikh untuk berlepas ke China untuk menjalani pembedahan sudha hampir tapi kos untuk rawatan belum mencukupi sebanyak RM50 ribu dari RM300 ribu yang diperlukan..Si bapa sudah buntu dan keadaan sudah mendesak..harap sahabt2 SK semua yang mampu sudi membantu.
Orang ramai yang ingin membantu adik Syafiqah boleh berbuat demikian dengan menyumbang bantuan kewangan ke:
(21259000011319) RHB
Mohd Razali Samsudin dan Zalina Abdul Rahim
(512905525798) Maybank
Mohd Razali Samsudin
Alamat rumah:
No 23 lorong hulubalang 9D/ks7 taman sentosa klang, Selangor
Bagi mereka yang hendak menghubungi Encik Mohd Razali Samsudin boleh membuat panggilan ke talian 012-6681849 atau boleh lawati ke Facebook Donation for Nur Syafiqah Dalili



Credit Siakap Keli Press


Read More...

KENAPA CIKGU CIKGU AKU TAK HENASOME MACAM NI DULU

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

*Sits in the front row, takes notebook out, and nibbles on pen*

Handsome hatta pakai baju biasa je kot

*Raises hand*

Aku bukan tengok cikgu tu sangat pun yang aku tengok smartphone murid murid tu i phone kot btw memang handsome cikgi diaorang ni huhuh

*Begs to be called on*

Handsome cikgu ni tapi aku tengok macam dah kahwin cikgu ni sebab ada cincin kat jadi manis dia

*Drops pencil*

cikgu ni memang dan sememnagnya handsome tapi bertatu tapi yang eloknya dah berjanggut tu yang Mizz suka

Embedded image permalink

Cikgu ni damn handsome macam pelakon kot huntung la

*Sees you after class*

Cikgu berjanggut lagi handsome buat aku cair

*Works HARD for extra credit*

Yang ni no komen sebab he make me like aiskrim yang dah cair


*Prays for detention*

Yang ni mungkin jensi yang aku suka sebab tak bertatu n berjanggut

Read More...

RAHSIA BUAT MILO YANG SEDAP MACAM LORI MILO

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Okay dari Vocket Men

Cara nak buat milo yang sadap

Amik mug..
taruk susu pekat 1 sudu,
milo 3 sudu (ingat nisbah susu 1:3 milo)..
Taruk air panas..sikit je..
1/4 mug atau sama aras ngan milo..
Kacau smpai air panas tu jd suam/suhu bilik..
Taruk ais (ketul) sampai penuh mug..
Biarkan ais mencair sampai takde satu pun yg berketul..kena amik masa skit..sabar..
Biarkan ais mencair..tak perlu kacau..


Dan 

Bila ais dh cair semua skali..
Nikmatilah rasa milo sebijik cam baru kluar dr van.








Read More...

Dulu Dulu Tanpa Gadget

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Rindu bertamu lagi apabila teringat sewaktu masih kecil, masih kanak kanak yang aktif terjun longkang depan rumah waktu kemarau, main masak masak, main rumah rumah dan sebagainya , sebelum era gadget mula mengusai dunia kanak kanak sekarang ini, apa yang ada sekarang ini hanya leka dengan telefon pintar dan tablet tidak mengerti bermain di luar ialah satu kepuasaan yang mutlak sebab boleh keluarkan peluh main lari lari dan sebagainya


Apa yang hendak dikatakan sebab ini ialah era yang telah melemahkan badan kanak kanak tu yang cepat sakit kerana tidak keluarkan peluh..



Time ni best apa bila kita terbuat salah dan cikgu merotan memang tak berani untuk balik mengadu sebab tahu kalau mengadu pastu kena lagi teruk deri merotan..



Time ni selalunya waktu cuti waktu tu memang tak ada kerja sekolah dan main tak ingat dunia la hanya balik bila mak panggil balik dan kalau balik pun sekeljap pastu deal nak main apa pulak.. Main sampai mak maghrib tu pun kalau mak panggil balik kalau tak memang tak balik la main apa banyak sangat kot hanya orang yang lalui zaman ini je yang akan faham kepuasaan bermain di luar



Inilah makanan yang paling sedap sepanjang zaman hanya telur nasi dan kicap tu pun dah boleh kenyangkan perut yang tengah lapar..



Time ni best tiap tiap minggu mesti akan basuh kasut sekolah.. Kalau malas sangat hanya kapurkan je tak basuh kalau mak tahu memang kena marah haha



Ini yang paling bset kat sekolah buat buku biodata yang Mizz masih simpan sampai sekarang..
bila ingat semula memang best ada buku ni, Mizz rasa yang semau pelajar perempuaan pasti ada buku ni..



Time ni suka sangat record suara sendiri dan pastu dengar semula menyanyi pastu berlakon pun boleh best sangat waktu tu sampai kaset tu ada lagi tapi dah tak boleh dengar sabab kena air sedih betullah




Setiap zaman itu berbeza dan ini zaman diaorang mana nak tahu zaman lain macam mana...


Credit gambar dari StokingTidur





Read More...

8.13.2015

Mizz ada insomnia...

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..





Apa itu insomnia? Masti semua orang tahu tentang insomnia kan.. Okay yang tak tahu insomnia ni sejenis penyakit yang mengebabkan seseorang itu tak boleh tidur malam dan akan dapat sakit kepala yang sangat bila pagi dan apa yang berlaku sekarang ni dah pun belaku pada Mizz, Mizz ada insomnia waktu sekolah lagi, ia terjadi disebabkan tekanan peperiksaan SPM dan pada waktu tu Mizz tak ingat apa selain buku dan exam Mizz sekarang ni tengah usaha untuk hilangkan insomnia ini tapi Mizz tak boleh sampai satu tahap Mizz terfikir nak guna ubat tidur tapi Mizz teringat yang guna ubat tidur tu akan membawa kepada ketagih.. Walaupun Mizz tak tidur petang dan hanya tidur sebelum solat Zohor tu pun tak memadai kerana ia membuatkan insomnia Mizz lagi teruk dan apa yang membingbangkan Mizz badan Mizz makin lemah dan sering tak sihat macam rasa nak demam dan sebagainya. Mizz dah pergi jumpa doktor dan doktor kata yang insomnia Mizz tak begitu teruk hanya perlu makan ikut masa dan bersenam ikut jadual, Mizz ikut tapi hanya berkesan dalam 2 ke 3 bulan saja lepas tu jadi balik, insomnia pun makin teruk sampai pukul 3 ke 4 pagi pun mata Mizz masih segar dan tak nak lelap dan bila menjelang subuh Mizz akan sakit kepala dan pada waktu itu rasa tidur tu makan menaik dan memganggu ibadah Mizz lepas tu Mizz ada terbaca yang ada cara nak pulihkan insomnia Mizz jadi Mizz cubalah dan tak berkesan pun sedihnya..Kelebihan insomnia ialah Mizz dapat tahajjut dan melakukan zikir zikir yang Mizz tak buat di pagi hari dan apabila malam Mizz cuba untuk memperbanyakkan ibadah..








Read More...

8.11.2015

Kisah Kejayaan Datuk Aliff Syurki Terlajak Laris

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..



saje nak luah perasaan bila ramai yg x percaya abg berniaga dari bawah..biar GAMBAR INI BERBICARA...WAKTU NI SAYA MASIH MENTAH DAN MASIH TERCARI2 HALA TUJU KEHIDUPAN BERBEKALKAN SPM YG X LULUS😭😭 DAN DISINILAH BERMULANYA TAPAK DHERBS TRLAJAK LARIS..PASAR TANI SEK13 (dulu org panggil carbootsale) SELAMA 2 TAHUN SAYA DISINI TANPA MNGENAL ERTI PANAS DAN MALU..WAKTU TU UMUR SY 20TAHUN ..DISINI TEMPAT SAYA BERMAIN DAN BERMULA SEGALNYA..YE!!SAYA ADALAH PENIAGA PASAR TIADA NAMA DAN TIADA SIAPA YG KENAL BUDAK HINGUSAN BERJIWA BESAR..... JANGAN LIHAT YANG MANIS SAHJA SKRG DAN APA YG SAYA ADA...TP LIHATLAH KEPAHITAN SAYA TERDAHULU......SAYA PERCAYA..
Untuk berjaya kita perlulah mempunyai semangat yang kuat, bersifat tawakal dan paling penting ialah kreatif...dizaman yang serba maju dan moden terlalu ramai orang yang cerdik dan pandai (abg terlajak laris ni buta it) tetapi berapa ramai orang yang bijak, pandai dan kreatif untuk membawa satu legasi perniagaan?
Apabila anda berjaya mencipata satu perniagaan anda sekaligus telah membuka peluang-peluang rezki pekerjaan dan boleh menaikkan taraf ekonomi negara...ini juga satu jihat..

Oleh itu, saya menyeru kepada anda diluar sana untuk berniaga. Tak kira anda nak berniaga tudung, kerepak atau sebagainya asalkan anda berniaga. InshaAllah peluang untuk menjadi jutawan akan terbentang luas untuk anda.
Saya doakan agar apa yg anda rancang akan berjaya salam terlajak syg dr abg terlajak laris..
Kisah yang memberi sumber insparasi setiap yang ingin memulakan perniagaan 




Read More...

Entry Amal : MINTA BANTUAN UNTUK PUAST TAHFIZ

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..









HARAP ADA YANG MEMBANTU






Read More...

JUJUR AKU PERLUKAN KAWAN MACAM NI

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

teen carries friend l

AN 18-year-old who piggy-backed his disabled friend to school daily for the last three years has been labelled “the most beautiful student in China”.
According to UK’s The Independent, Xie Xu had volunteered to look after his 19-year-old classmate Zhang Chi who suffered from muscular dystrophy.
The teenagers were classmates at Daxu High School in Xuzhou, Jiangsu province.
According to the school deputy headmaster Guo Chunxi: “They aren’t family, but Xie has been doing this for three years.”
The headteacher said the duo had never missed a class. “He’s the most beautiful student. He also exerts positive influence on other students, who readily help Zhang. With their assistance, Zhang has never missed out on one single class.”
The story had been shared widely on Chinese social media and had also received widespread local media coverage.
However, Xie may not be able to help his friend much longer as  it was reported Xie had applied to join the Nanjing Polytechnic Institute after he graduated from high school.

Read More...

8.10.2015

NO KOMEN

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..









Read More...