9.07.2016

BAGAIMANA MEMJADIKAN SUAMI ANDA ROMANTIK

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM

( Bagaimana menjadikan suami anda romantik? )


.
Semalam kakfel bersembang lama dgn seorang kawan baik, katanya sekarang suami dia dh romantik.
.
Dulu dia pelik kenapa suami kakfel layan kakfel mcm puteri . Dia kata dia jeles. Dia fikir mesti kakfel ni sangat istimewa di mata suami hingga suami layan kakfel baik.
.
Disebabkan dia kawan baik dia banyak follow cara kakfel. Dia praktikkan apa yg kakfel buat perlahan lahan dalam hidup dia.
.
Dia jaga solat, dia jaga aurat, paling utama dia menjadi sangat rendah dengan suami. Dulu dia mengarah suami sbb nak suami ikut cakap dia, dulu dia juga melawan suami sbb dia rasa dia betul.
.
Lama lama dia ikut kakfel cakap, takda istilah boss atau profesional dlm tempat kerja , isteri tetap di bawah suami.
.
Ni gambar salah satu office kakfel . Di office cawangan mana pon kakfel n suami berkongsi meja tp 2 kerusi dan kerusi kakfel mestilah kecil dr suami.
.
Kita terlalu terikut ideologi barat, be profesional dlm bekerja suami isteri, nak gaduh gaduh kat tempat kerja balik rumah jgn dibawa, whatttt?
.
Masa gaduh di office confirm ke tak sakiti suami? Dah balik confirm ke suami tak terasa lagi? Even kita sendiri pon mesti terbawa bawa kan?
.
Sebab tu kakfel ckp nk menangi suami , audit diri... Kalau suami kita tak bagus bukan makna Allah uji dia. Boleh jadi Allah sedang uji kita.
.
Kakfel kalau nak cerita sikap buruk sgt banyak, kakfel degil, susah dengar pendapat org, kakfel pon selalu marah suami dulu.
.
Tapi kakfel fikir, buat apa aku kahwin kalau aku takmau jadi isteri? Aku tetap nak jadi perempuan yg ikut kepala sendiri.
.
Hidup kita berkaitan siapa kita. Sekarang ni setiap malam kakfel mesti minta maaf dgn suami . Kakfel bukan selalu masak kat suami pon cuma kalau tgk suami tdoq malam , kakfel berusaha jaga anak sorang sorang.
.
Kalau tgk suami macam pening and sakit, cepat cepat ambik minyak urut.
.
Nampak suami moody, buatkan ayaq kat dia .kakfel yakin bila kakfel buat macam tu, suami tak sampai hati nak layan kakfel bukan bukan.
.
Suami juga manusia macam kita. Kita baik dia baik. Kalau kita baik dia nak jahat jugak. Doakan. "Jangan kita nak suami macam Ebit lew kalau kita taknak ubah jadi macam isteri dia "

SUBBER : FACEBOOK.COM

No comments:

Post a Comment


Disclaimer : This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not Involve any other parties.The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog. Any action without permission is strictly prohibited.