Apa yang dimaksudkan dengan COM

Soalan: Apa sebenarnya yang "com" bermaksud?
Jawapan: alamat web tidak bermakna "komunikasi" "com". Dan tiada, ia tidak bermakna "komputer" sama ada.

Cukup menarik,. Com menerangkan bahawa laman web mempunyai beberapa jenis niat "komersial". Ini adalah apa yang kita panggil "domain tahap teratas" alamat, dan ia digunakan untuk menjadi jalan untuk laman web untuk menyampaikan niat penerbitan.

Apabila World Wide Web telah dilancarkan pada tahun 1989, domain tahap tertinggi ini telah digunakan untuk membantu mengkategorikan laman web beberapa ratus pada masa itu. Sejarah, alamat com laman web adalah untuk orang-orang penerbit untuk membuat beberapa jenis keuntungan melalui perkhidmatan Internet mereka.

Tidak, mempunyai. Com nama domain tidak bermakna laman web anda adalah satu perniagaan berlesen. Malah, pihak berkuasa pendaftaran Internet telah berkembang kriteria mereka untuk membolehkan sesiapa yang mempunyai alamat. Com, sama ada anda mempunyai tujuan komersil atau tidak.

Hari ini, mempunyai. Com nama domain tidak mempunyai maksud yang istimewa, selain daripada orang menyedarinya bermakna anda adalah laman web Internet yang serius. Selain daripada persepsi,. Com tidak mempunyai perbezaan teknikal daripada info atau biz tahap top nama domain.

Related: terdapat alamat domain top-level lain yang disediakan kepada orang awam, seperti org, yang digunakan untuk menandakan "pertubuhan bukan keuntungan", dan bersih, yang umumnya digunakan untuk menandakan "rangkaian dan komputer" topik..

Tekno trivia:. Tiga huruf top-level domain, seperti com, bersih, dan gov, hampir sentiasa laman web Amerika. Domain dua huruf, seperti. Jp. Ca. Co.uk dan. ID, adalah untuk negara-negara lain selain Amerika Syarikat. Ini negara TLD menunjukkan tapak yang diterbitkan dari bahagian dunia, atau pemilik laman web adalah seorang warganegara negara itu.

Domain tahap teratas dengan lebih daripada tiga huruf: Beberapa nama domain baru, seperti info dan kedai, baru-baru ini menjadi disediakan sejak tahun 2005. Ini adalah sebagai respons kepada pertumbuhan besar Web, dan bahawa alamat nama domain telah kehabisan.

Sumber : Google.

0 Comments