Ya Allah Sedihnya

ASSALAMULAIKUM, HELLO MY READERS

SIASAT...anggota polis forensik menyiasat ruang tamu yang hangus dalam kebakaran, semalam.


SEREMBAN: “Ibu telefon ketika saya bersiap untuk bersahur, tetapi saya tak sempat nak jawab. Saya hubungi semula ibu berkali-kali, tapi gagal dan cukup sedih apabila mendapat tahu ibu dan ayah sudah tiada.”
Demikian kata Ruzilawati Zahari, 38, anak kepada pasangan Zahari Hasan, 77, dan Mariam Abd Latif, 67, yang mati rentung selepas rumah mereka di Felda Pasoh 1, Jelebu, dekat sini, terbakar awal pagi semalam.


Dalam kejadian jam 4.15 pagi itu, pasangan peneroka itu ditemui rentung dalam jarak kira-kira lima meter antara satu sama lain dengan Mariam ditemui di ruang tengah rumah dihempap kipas siling, manakala mayat Zahari ditemui berhampiran pintu keluar.

Ruzilawati yang ditemui di pekarangan Bilik Mayat Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) berkata, tidak lama kemudian, dia dihubungi jiran ibu bapanya yang meminta dia pulang segera ke kampung dengan alasan ibunya sakit.

“Saya keluar dari rumah di Taman Melawati, Kuala Lumpur selepas sahur untuk pulang ke kampung. Bagaimanapun, dalam perjalanan saya mendapat panggilan telefon dari kakak di Kajang yang memberitahu perkara sebenar bahawa ayah dan ibu meninggal dunia akibat rumah terbakar,” katanya.
Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

Nota Tapak Kaki : Ya Allah Sedihnya 

0 Comments