'Ustazah' di kecam

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..

Kuala Lumpur: Tindakan wanita berusia 20-an mempertahankan isu gadis K-pop seperti seorang ‘ustazah’ tidak bertauliah dikecam pengguna laman maya selepas dia menyifatkan apa yang berlaku adalah ketentuan Allah.
Dalam video berdurasi 5 minit 42 saat itu, wanita berkenaan berkata, bukan saja gadis yang dipeluk artis K-pop itu diuji, malah masyarakat secara keseluruhannya juga menghadapi perkara sama.
“Bukan mereka saja diuji, malah kita sebenarnya diuji juga. Mereka yang berada di atas pentas dengan keizinan Allah SWT. Boleh saja sebenarnya Allah kata Aku tidak izinkan lalu mungkin akan ada perkara menghalang mereka untuk sampai ke konsert tersebut...,” katanya dalam video berkenaan... “...di sebalik video diviralkan, ALLAH sebenarnya mahu menguji kita ...yang hebat sangat menjadi keyboard warrior, yang maki, seolah-olah anda semua sangat hebat daripada anda lahir sampai sekarang. Jadi renung-renungkanlah diri sendiri apa sebenarnya hikmah dan pengajaran yang berlaku di sebalik peristiwa ini,” katanya.
Video dimuat naik ke YouTube itu kini menarik perhatian lebih 522,441 pelayar selain dikongsi 6,673 orang.
Semakan wartawan terhadap komen berkenaan mendapati kebanyakan pelayar mengecam pandangan wanita berkenaan.


See more at: http://www.hmetro.com.my/

0 Comments