Kisah Kejayaan Datuk Aliff Syurki Terlajak Laris

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM..saje nak luah perasaan bila ramai yg x percaya abg berniaga dari bawah..biar GAMBAR INI BERBICARA...WAKTU NI SAYA MASIH MENTAH DAN MASIH TERCARI2 HALA TUJU KEHIDUPAN BERBEKALKAN SPM YG X LULUS😭😭 DAN DISINILAH BERMULANYA TAPAK DHERBS TRLAJAK LARIS..PASAR TANI SEK13 (dulu org panggil carbootsale) SELAMA 2 TAHUN SAYA DISINI TANPA MNGENAL ERTI PANAS DAN MALU..WAKTU TU UMUR SY 20TAHUN ..DISINI TEMPAT SAYA BERMAIN DAN BERMULA SEGALNYA..YE!!SAYA ADALAH PENIAGA PASAR TIADA NAMA DAN TIADA SIAPA YG KENAL BUDAK HINGUSAN BERJIWA BESAR..... JANGAN LIHAT YANG MANIS SAHJA SKRG DAN APA YG SAYA ADA...TP LIHATLAH KEPAHITAN SAYA TERDAHULU......SAYA PERCAYA..
Untuk berjaya kita perlulah mempunyai semangat yang kuat, bersifat tawakal dan paling penting ialah kreatif...dizaman yang serba maju dan moden terlalu ramai orang yang cerdik dan pandai (abg terlajak laris ni buta it) tetapi berapa ramai orang yang bijak, pandai dan kreatif untuk membawa satu legasi perniagaan?
Apabila anda berjaya mencipata satu perniagaan anda sekaligus telah membuka peluang-peluang rezki pekerjaan dan boleh menaikkan taraf ekonomi negara...ini juga satu jihat..

Oleh itu, saya menyeru kepada anda diluar sana untuk berniaga. Tak kira anda nak berniaga tudung, kerepak atau sebagainya asalkan anda berniaga. InshaAllah peluang untuk menjadi jutawan akan terbentang luas untuk anda.
Saya doakan agar apa yg anda rancang akan berjaya salam terlajak syg dr abg terlajak laris..
Kisah yang memberi sumber insparasi setiap yang ingin memulakan perniagaan 
0 Comments