LGBT KEBURUKAN MELEBIHI KEBAIKAN

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM

MIZZ MINTA MAAF SANGAT SEBAB MIZZ SIBUK DAN KESIHATAN MIZZ TAK BERAPA BAIK..

KALI INI MIZZ TERPANGGIL UNTUK BERKONGSI PASAL LESBIAN GAY BISEXUAL DAN TRANSGENDER ATAU NAMA SINGKATANNYA LGBT

APA ITU LESBIAN?

LESBIAN ATAU MAKSUD DALAM  ISLAM  MUSAHQAH ADALAH APABILA SEORANG WANITA MENYUKAI WANITA LAIN DENGAN NAFSU DAN MELAKUKAN HUBUNGAN INTIM..

IBNU QUDAMAH BERKATA DALAM KITABNYA AL MUGHNI (10/162) JIKA TELAH BERGESEK KEMALUAN DUA WANITA MAKA KEDUANYA TELAH MELAKUKAN ZINA YANG DILAKNAT..

BERDASARKAN APA YANG DIRIWAYATKAN DARI NABI MUHAMMAD SAW BAHAWA NABI PERNAH BERSABDA YANG BERMAKSUD
APABILA SEORANG WANITA MENDATANGI(MENYETUBUHI) SEORANG WANITA MAKA KEDUANYA TELAH BERZINA.

TIDAK ADA BATASAN DALAM HAL INI PADA KEDUANYA KERANA TIDAK ADA ILAJ YANG BERMAKSUD MASUKNYA KEMALUAN LELAKI KEDALAM KEMALUAN WANITA
MAKA HAL ITU SERUPA DENGAN MUBASYARAH IALAH HUBUNGAN BADAN ANTARA SUAMI DAN ISTERI TANPA FARJI DAN KEDUA HARUS DIHUKUM KERANA TELAH BERBUAT ZINA YANG TIADA BATASAN DIDALAMNYA
SERUPA DENGAN SEORANG LELAKI YANG MEMBUAT HUBUNGAN DENGAN WANITA TANPA JIMAK(HUBUNGAN INTIM).

AL IMAM AL ALUSI BERKATA DI DALAM  RUHUL ,A'ANI JILIT KE 8 HALAMAN 172-173 SETELAH BERCAKAP TENTANG GAY DAN KEBURUKAN BELIAU BERKATA

MUSAHQAH(LESBIAN) MASUK DALAM KETEGORI LIWAT YANG JUGA TERJADI PADA KAUM LUT IAITU SEORANG WANITA MENYETUBUHI WANITA LAIN.

DARI HUDZAIFAH RA

SESUNGGUHNYA BENARLAH UCUPAN (ALLAH SWT) ATAS KAUM  LUTH TAK KALA WANITA(DARI MERAKA)MERASA CUKUP DENGAN WANITA LAIN DAN KAUM LELAKI MERASA CUKUP DENGAN LELAKI LAIN. PARA PERAWI HADIS INI MEMPERCAYAI HADIS INI DIKELUARKAN OLEH AL BAIHAQI DALAM SYU'B AL ILMAAN DAN OLEH AS SUYUTHI DALAM AD DAAR AL MANTSUUR (3/100)

DIRIWAYATKAN DARI ABU HAMZAH BERKATA "SAYA PERNAH MENGATAKAN KEPADA MUHAMMAD BIN ALI BAHAWA

ALLAH AZZA WA JALLA MENGAZAB WANITA KAUM LUTH KERANA PERBUATAN KAUM LELAKI MERAKA?.

KEMUDIAN MUHAMMAD BIN ALI BERKATA:

ALLAH LEBIH ADIL DARI ITU (DANGAN AZAB) KERANA KAMU GOLONGAN LELAKI MERASA CUKUP DENGAN LELAKI YANG LAIN DAN GOLONGAN PEREMPUAN TELAH MERASA CUKUP DENGAN WANITA LAIN.


HUKUMAN PERBUATAN MUSAHQAH(LESBIAN)

KITA TELAH MELIHAT APA YANG DI NUKILANKAN OLEH ULAMAK TENTANG HUKUMAN ALLAH SWT TERHADAP GOLONGAN LELAKI DAN WANITA KAUM LUTH IAITU KETIKA PARA LELAKI MERASA CUKUP DENGAN KAUM LALAKI LAIN MAKA HUKUMANNYA PUN TELAH DIKETAHUI, TIDAKLAH SAMAR BAGI SEORANG PUN..

MESKIPUN IBNU QAYYIM BERKATA,

AKAN TETAPI TIDAKLAH WAJIB PADANYA (IAITU DALAM PERBUATAN LESBIAN) HUKUMAN(BUNUH) KERANA TIDAKLAH ADA ILAJ WALAUPUN DISEMATKAN KEPADA KEDUNYA (DIMAKSUD OLEH IBNU QAYYIM DENGAN UCAPAN KEPADA KEDUANYA IALAH SEORANG LELAKI MENGGAULI LELAKI LAIN DENGAN KEMALUAN TANPA ADANYA ILJA DAN SEORANG WANITA YANG MENGGAULI WANITA LAIN MAKA TIDAK TERJADI INJA PADANYA NAMA ZINA SECARA UMUM SEPERTI ZINA MATA ZINA TANGAN ZINA KALI DAN ZINA MULUT.

DEMIAKAN JUGA SELAIN BELIAU ADA YANG BERKATA

TIDAKLAH ADA PERBUATAN LESBIAN KECUALI TA'ZIR

TA'ZIR ADALAH HUKUMAN BAGI PARA PELAKU MAKSIAT TIDAK SAMPAI MEMBUNUH

AKAN TETAPI TIDAKLAH HAL TERSEBUT MAMJADIKAN KITA UNTUK MENYEPELEKAN DAN MENGANGGAP REMAH DOSA LESBIAN KERANA SEORANG WANITA JIKA MEMJALANI DOSA TERSEBUT IA TELAH MELETAKKAN KEDUA KAKINYA DI ATAS PERBUATAN DI ATAS JALAN PERBUATAN KEJI. IA AKAN MELAKUKAN YANG LAIN SELAIN DARI ITU DEMGAN LEBIH CEPAT, JIKA TERBUKA SEBUAH KESEMPATAN BAGINYA DAN JIKA HUKUMAN BERUPA TA'ZIR (HUKUMAN SELAIN DIBUNUH) APAKAH WANITA YANG MELAUKAN HAL TERSEBUT AKAN PERGI UNTUK DI TA'ZIR DAN DISUCIKAN ATAU HUKUMANNYA DITANGGUHKAN SAMPAI DATANG HARI KERUGIAN DAN PENYASALAN?


DAN SESUNGGUHNYA AZAB AKHIRAT ADALAH LEBIH KERAS 
(QS.AR RAD[13];34)

APA YANG DINYATAKAN IALAH KEBURUKAN LESBIAN DAN TIADA KEBAIKAN PUN TERHADAP CINTA SESAMA JENIS INI..LGBT BAHAGIAN 2 AKAN DATANG
0 Comments