LGBT KEBURUKAN MELIBIHI KABAIKAN(BAHGIAN AKHIR)

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM

BISEKSUAL DAH TRANSGENDER

BISEKSUAL

SEBANARNYA MIZZ TAK DAPAT CARI MAKSUD BISEKSUAL DALAM ISLAM*kalau ada ustaz atau utazah yang tahu boleh pm mizz kat page facebook mizz*

APA YANG MIZZ TAHU TENTANG BISEKSUAL ADALAH APABILA PARASAAN SAKSUAL LELAKI KEDUA DUA LELAKI DAN WANITA. ADA YANG BERPENDAPAT MENGATAKAN KENCENDERUAGAN SEKSUAL BEADA DI ANTARA HETEROSEKSUAL KEPADA HOMOSEKSUAL. SESEORANG MUNGKIN HETEROSEKSUAL TETAPI MEMPUNYAI SEDIKIT PERASAAN HOMOSEKSUAL ATAU SEBALIKNYA

APA YANG MIZZ TAHU LAGI BISEKSUAL INI ANTARA SEORANG LELAKI DAN DUA ORANG WANITA(LESBIAN DAN BISEKSUAL) DAN ANTARA SEORANG WANITA DENGAN DUA ORANG LELAKI(GAY DAN BISEKSUAL).

BAGI MIZZ HUBUNGAN BISEKSUAL INI LAGI MEMJIJIKKAN KERANA MELIBATKAN DUA JENIS JANTINA, APA PUN HUBUNGAN BISEKSUAL INI DILAKNAT OLEH ALLAH DAN NABI SENDIRI.

MIZZ TAK JUMPA BANYAK HADIS ATAU DAILI TENTANG BISEKSUAL NI, HADIS ATAU DALIL YANG MIZZ JUMPA PUN SEMUANYA BERKAITAN GAY DAN LESBIAN, JADI MIZZ RUMUKAN BAHAWA TIADA KEBAIKKAN LANNSUNG DAN MEMBAWA KEMUNGKARAN ALLAH.. NAUZUBILLAH MIN ZALIK..

TRANSGENDER

TRENSGENDER IALAH APABILA SEORANG LELAKI MERUPAI PEREMPUAN DARI SEGI SUARA,PAKAIAN,TINGKAH LAKU DAN YANG LEBIH TERUK LAGI APABILA SEORANG ITU MELAKUKAN PEMBEDAHAN ALAT KELAMIN.

BAGITU JUGA DENGAN PEREMPUAN, APABILA SEORANG PEREMPUAN ITU MERUPAI LELAKI DAN DAN TINGKAH LAKU LANY PERSIS LELAKI DENGAN CARA BEJLAN DAN BERPAKAIAN..

PADA HAKIKATNYA, MASALAH KEBINGUNGAN JENIS KELAMIN ATAU YANG LAZIM DUSEBUT JUGA GAJALA TRANSSEKSUALISME ATAUPUN TRANSGENDER MERUPAKAN SEATU GAJALA KETIDAKPUASAN SESORANG KERANA MERASAKAN TIDAK ADA KECOCOKAN ANTARA BENTUK FIZIKIL DAN KELAMIN DENGAN KEJIWAAN ATAUPUN ADANYA KETIDAKPUASAN DENGAN ALAT KELAMIN YANG DIMILIKINYA

HUKUM MEMBUAT PEMBEDAHAN MENUKAR KELAMIN

HUKUM PEMBENDAHAN ALAT KELAMIN DALAM ISLAM IALAH DIHARAMKAN DAN INI SUDAH DITETEPKAN SENDIRI OLEH MAJLIS FATWA.

HADIS

PADA DASARNYA ALLAH MENCIPTAKAN MANUSIA INI DENGAN DUA JENIS SAHAJA IAITU LELAKI DAN PEREPUAN SEBAGAIMANA FIRMAN ALLAH SWT DALAM AL-QURAN

"DAN DIA (ALLAH) MENCIPTAKAN DUA PASANGAN DARI LELAKI DAN PEREMPUAN"

(AN NAJM : 45

DAN

"WAHAI MANUSIA KAMI MENCIPTAKAN KAMU TERDRIRI DARI LELAKI DAN JUGA PEREMPUAN

(AL HUJURAT : 13)

KEDUA AYAT DI ATAS DAN AYAT AYAT LAINNYA MENUNJUKAN BAHAWA MANUSIA DIA DUNIA INI HANYA TERDIRI DARI DUA JENIS SAJA, LELAKI DAN PEREMPUAN DANTIDAK ADA JENIS LAINNYA. TETAPI DI DALAM KENYATAANNYA, KITA DAPATKAN SESEORANG TIDAK MEMPUNYI STATUS YANG JELAS, BUKAN LELAKI DAN BUKAN PEREMPUAN.


KAUSA DAN WARIA

AL KAUSA DARI KATA KHANITSA YANG SECARA BAHASA BERERTI : LEMAH DAN LEMBUT. MAKA DIKATAKAN : KHANNATSA AR RAJULU KALAMAHU IAITU LELAKI YANG CARA BICARANYA SEPERTI PEREPUAN IAITU LEMAH LEMBUT (AL FAYAMI, AL MISBAH AL MUNIR - KAIRO, DAAR HADIST, 2003,- HALAMAN 112) AL KHUNSTA SECARA ISTILAH IADALAH : SESORANG YANG MEMPUNYAI DUA KELAMIN; KENAMIN LELAKI DAN JUGA KELAMIN PEREMPUAN, ATAU ORANG YANG TIDAK MEMPUNYAI  SALAH SATU DARI DUA ALAT VITAL TERSEBUT , TETAPI ADA LUBANG UNTUK KELUAR AIR KENCING.( AL MAWARDI, AL HAWI AL KABIR : 8/168, WAHBAH AZ ZUHAILI, AL FIQH AL ISLAMI WA ADILATUHU: 8/426). ADA PUN WARIA ATAU DALAM BAHASA ARABNYA DISEBUT MUKHANNATS ADALAH LELAKI YANG MEYERUPI PEREMPUAN DALAM KELEMBUTAN CARA BICARA DAN GARAKANNYA. DALAM WIKIPEDIA DISEBUTKAN BAHAWA WARIA ( PORTMANTEAU DARI WANITA- LELAKI) ATAU EADAM (DARI HAWA-ADAM) ADALAH LELAKI YANG LEBIS SUKA BERPERANAN SEBAGAI PEREMPUAN DALAM KEHIDUPANNYA SEHARI-HARI.

WANITA INI TERBAHAGI KEPADA DUA:

PERTAMA: ORANG YANG MEMPUNYAI SIFAT-SIFAT TERSEBUT SEJAK DILAHIRKAN, MAKA TIDAK ADA DOSA BAGINYA, KERANA SIFAT-SIFAT TERSEBUT BUKAN ATAS KEHENDANYA, TETAPI DIA HARUS BERUSAHA UNTUK MENYESUAIKAN DIRI.

KEDUA : ORANG YANG SEBENARNYA LELAKI, TETAPI SENGAJA MENEUPAI SIFAT-SIFAT WANITA. ORANG SEPERTI INI TERMASUK DALAM KATGORI YANG DILAKNAT OLEH ALLAH SWT DAN RUSULULLAH SAW DI DALAM BEBERAPA HADISNYA. DARI KETERANGAN DIA ADAT BOLEH DIANYATAKAN BAHAWA WARIA BUKANLAH KAUSA.
KERANA WARIA STATUSNYA SUDA JELAS IAITU LELAKI, SEDAANG KAUSA STATUSNYA MASIH BELUM JELAS BERBEZAAN ANTARA KAUSA DAN WARIA SEPERTA YANG DITERANGKAN DIATAS SANGAN MEMBANTU BAGI KITA UNTUK MEMBAHAS HUKUM-HUKUM YANG MEMYANGKUT KEDUANYA.

INI SAHAJA YANG MIZZ BOLEH BERIKAN YANG PASTI LGBT ADALAH HARAM BAGI SETIAP MANUSIA DI MUKA BUMI DAN APA YANG LEBIH MEMJIJIKAN APABILA MERAKA SUDAH MELEPASI AKAL DAN MELAKUKAN SEKS

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA..

TUGASAN SETERUSNYA

PAKAIAN PATUH SYARIAH DAN AURAT LELAKI DAN WANITA..
 

0 Comments