MUDAHNYA GADIS BAWAH UMUR SERAH DARANYA..

BISMIIlAHIRAHMANIRAHIM ASSALAMULAIKUM

DARI FACEBOOK PACE WARGA PRIHATINTerlalu banyak kes yang dirujuk dan yang kami kendalikan sendiri melibatkan gadis bawah umur yang sewenang wenang menyerahkan 'perawan' mereka.

Banyak pula yang dengan rela hati menceritakan 'pengalaman' itu di media sosial. Sebahagiannya malah menunjukkan sendiri kesan darah di seluar dalam mereka selepas berlakunya peristiwa itu. Lebih sadis lagi ramai pasangan yang merakamnya dan upload pula di internet.

Tidak tergamak untuk kami kongsikan pelbagai video yang berkaitan. Ada yang di dalam kelas, ada yang di kantin, di surau, di bilik air, di padang sekolah dan sebagainya. Lebih terharu melihat aktiviti seks remaja ini dilakukan beramai ramai, secara bergiliran di tempat awam.

Anak kami sendiri pernah beberapa kali melaporkan kejadian keji ini berlaku di tandas sekolahnya. Apabila dilaporkan kepada guru disiplin, berlaku pula tindakan yang tidak bijak. Nama beliau didedahkan sebagai saksi atau pelapor lalu beliau menjadi ketakutan.

Ternyata masih ramai ibu bapa, khususnya di desa yang masih tidak sedar betapa teruknya gejala ini dan akibat jangkapanjang daripada habit itu. Kerana itu mereka kurang mencemburui anak mereka sehinggalah diketahui anak mereka sudah hamil.

Baru baru ini berlegar video remaja lelaki ditampar ibu gadis yang menjadi mangsa 'rogol'nya. Apalah sangat kesan tamparan di pipi itu. Jika di bunuh sekalipun remaja lelaki yang dikatakan 'perogol' itu namun sidara tidak akan kembali perawan.

Hampir semua berita mengenai 'rogol' gadis bawah umur ini sangat mengelirukan. Majoriti kajian awam menunjukkan sigadis lakukannya secara sukarela. Atas sebab tertentu sahaja membuatkan mereka membuat laporan. Padahal aktiviti itu telah diulangi berulang kali.

Kes yang berlaku pada pelajar 14 tahun ini juga meragukan. Beliau dikatakan TERPAKSA rela dirogol 3 KALI dalam tempoh 15 minit oleh lelaki yang sama di tandas lelaki sekolahnya hanya kononnya diancam. Lebih menyedihkan apabila beliau terus menyerahkan tubuhnya untuk diratah pelajar itu berkali kali selepas itu sebelum bertindak membuat laporan polis.

Teruk benarkah tahap pembelaan dan keadilan di sekolah dan di negara kita ini sehingga ancaman yang melibatkan maruah pelajar seperti ini tidak mampu ditanggapi? Sejahil inikah anak gadis kita dalam menghadapi situasi seperti ini? Atau ada perkara lain di sebalik semua ini?

Buat apa gadis ini berada di kantin sekolah jam 8.30 malam? Mengapa berani ke tandas lelaki? Mengapa tidak melaporkan sebelum pergi bertemu pelajar lelaki itu? Atau selepas diperkosa pada kali pertama? Mengapa izinkan sampai 3 kali diulangi? Aduhhhh... banyak sekali keraguan di sebalik kisah ini...!!!

Jika benarlah adanya 'ancaman' seperti yang didakwa, maka didiklah anak gadis kita agar tahu mengendalikan diri mereka apabila berhadapan dengan situasi seperti ini.

WARGA PRIHATIN

TAMPIN - Seorang remaja nekad membuat laporan polis yang mendakwa dirinya dirogol oleh seorang senior di dalam tandas sebuah sekolah di Gemenceh kerana tidak tahan dengan ugutan yang diterima dari seniornya.

Remaja terbabit yang berusia 14 tahun membuat laporan di Balai Polis Gemenceh pada Selasa lalu dengan berkata dia dirogol tiga kali pada Mac lalu.

Mangsa bertindak membuat laporan polis kerana gusar dia 'sering' menjadi tempat melampias nafsu buas seniornya sendiri.

Memetik laporan dari sumber Sinar Harian, semasa kejadian pelajar berkenaan berada di kantin sekolah kira-kira jam 8.30 malam. Pelajar terbabit yang duduk di asrama sekolah menerima pesanan WhatsApp dari suspek yang mengajaknya berjumpa.

“Suspek merupakan pelajar berusia 17 tahun dan bakal mengambil peperiksaan SPM tahun ini mengugut mangsa jika enggan bertemu dengannya, mangsa akan menerima balasan buruk.

“Mangsa yang ketakutan terpaksa berjumpa dengan suspek di tandas lelaki dan dirogol suspek sebanyak tiga kali pada malam berkenaan antara jam 8.45 malam hingga 9 malam,” katanya.

Selepas kejadian, suspek mengugut mangsa supaya tidak memberitahu kepada sesiapa tentang kejadian. Menurut sumber terbabit, mangsa yang takut terpaksa akur dengan permintaan suspek namun suspek bertindak biadap apabila merogol mangsa berulang kali pada Mei dan Jun lalu.

“Mangsa yang pada mulanya takut dan malu akhirnya nekad membuat laporan polis berhubung kejadian rogol berkenaan kerana tidak mahu terus menerus diugut.", katanya.

Ketua Polis Daerah Tampin, Superintendan Wooi Kooi Cheang mengesahkan kejadian. Beliau berkata mangsa telah dihantar ke Hospital Tampin bagi pemeriksaan lanjut.

“Suspek telah ditangkap dan direman selama tujuh hari bagi siasatan lanjut. Kes ini disiasat di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan," katanya


SENANGNYA MENYARAHKAN MAHKOTA DIRI PADA LELAKI YANG BUKAN SUAMI..


1 Comments

  1. Salam ukhuwah. Didikan agama dan pemahaman yang betul teras kepada kejayaan keperibadian.

    ReplyDelete


Disclaimer : This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not Involve any other parties.The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog. Any action without permission is strictly prohibited.